Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2661 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2015 - 16:35

Suriye Üzerinden Kur’an’ı ve İslam’ı Protestanlaştıramaya Hayır!

Büyüt
Küçült
Suriye Üzerinden Kur’an’ı ve İslam’ı Protestanlaştıramaya
Hamza Türkmen, bugünkü yazısında Erdoğan ve AK Partinin müslüman coğraflarla alkalı politikalarına değiniyor, bu politikalara içeride ve dışarıda verilen tepkileri değerlendiriyor.

Hamza Türkmen müslüman coğrafyalarla alâkalı muhtelif politikaları değerlendiriyor:

Türkiyenin Suriye sınırıyla ilgili Tampon Bölge ve Angajman Kuralları, Bayır-Bucak Türkmenleri kadar Diktatör Esed Rejimine karşı özgürlük mücadelesi veren diğer Suriyelileri, diğer Müslümanları da korumaya yöneliktir.

Rusya ve İranın Suriyedeki özgürlük mücadelesine ve Türkiyeye karşı konum alışı, ABD engelini aşıp enerji hatlarını Akdenize ulaştırma hedefiyle de alakalı.

Ancak kendini hissettirir tarzda Türkiyenin bölgesel bir güç olmaya yönelmesi trendinde Müslümanlık söz konusu olunca ‘Suriyenin Dostları Bloğu geri çekildi. Akabinden de bölgede Türkiyenin inisiyatifini kırmak için devreye önce IŞİD, sonra da PYD girdi veya sokuldu; yahut her ikisinin de önü açıldı.

ABD, AB ve İsrail başta olmak üzere küresel emperyalizm Türkiyedeki AK Parti iktidarını, 2013 Temerrüd Hareketi gibi içeride Gezi Olayları, Fethullahçı Yapılanma ve sermaye hareketleriyle sıkıştırmak istedi.

Dışarıda da Mısırdaki Sisi Darbesine ses çıkartmayan yerel ve küresel müfsit güçler, Esed Diktatörlüğünün Suriyede meydana getirdiği insanlık dışı şok dalgalarla Türkiyenin yükselen bölgesel gücünün törpülenmesini istemekteler.

Artık ne liberaller ne sosyalistler BOP konusunu gündemleştirmiyorlar. Türkiyeyi BOP Eş Başkanı yapmak artık ABDnin de ABnin de işine gelmiyor. Çünkü seçimler ve hukukileşme süreçleri bölgede sadece ve sadece Müslümanlara yarıyor.

Suriyedeki Katil Esed Rejiminin bölgeyi mayın tarlasına çeviren şok dalgaları başta Rusya ve İranın önce teknik ve ekonomik, sonra da alanda bilfiil askeri destekleriyle takviye edildi.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024