Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3742 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Şubat 2018 - 16:43

Sultan Abdülhamidin vefatının 100. yılı

Büyüt
Küçült
Sultan Abdülhamidin vefatının 100.
Osmanoğlu ailesi, Sultan Abdülhamidin vefatının 100. yılı dolayısıyla mevlit okuttu.

Nilhan Sultan Köşkü de düzenlenen mevlitte, Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Katılımcılara ikramda bulunulan mevlitte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın gönderdiği mesaj da okundu.

AA muhabirine konuşan 2. Abdülhamidin beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu, burada ailecek kendi aralarında bir mevlit düzenlediklerini söyledi. Sultan Abdülhamid Hanın vefatının 100. sene devriyesinde olunduğunu hatırlatan Osmanoğlu, şunları kaydetti:

Aslında bu İslam ümmetinin yalnız kalışının 100. yıl dönümü. Allah ordumuza da zeval vermesin, Afrinde ordumuz şu an savaşıyor. Onlara da güç kuvvet versin. Sultan Abdülhamid Hanın değerini anlamak için bir 100 senenin geçmesi gerekiyormuş. Şu anda yaşananları görünce inanamıyorum. Çünkü 20 yıl önce biz, Sultan Abdülhamid Hanın fotoğrafının üzerine yumurtaların atıldığı dönemi gördük. Kızıl Sultan denilen dönemleri gördük. Şu an Abdülhamid Hana çok büyük bir özlem, hasret ve anlamanın daha kapılarını aralıyoruz. Sevmek yeterli değil, anlamak da çok önemli Sultan Abdülhamid Hanı. Sultan Abdülhamid Hanı anlarsak, bugüne de bugün yaşanan olaylara da ışık tutabileceğiz. Allah bundan sonra da onlara layık olan torunlar olmayı nasip etsin.


Sultan Abdülhamid Hanı anlamaya kapıların aralandığına dikkati çeken Osmanoğlu, Sultan Abdülhamid Han evrensel bir imparatordu. O yüzden Batıdaki yenilikleri takip ediyordu, İslam süzgecinden geçirip uyguluyordu. Tamamen Batıya yüzü kapalı bir padişah değildi. Batıdaki yenilikleri alıp İslam süzgecinden geçirip, uygulayan bir padişahtı. Bu çok önemli diye konuştu.

Mevlide en yaşlı hanedan üyesi Harun Abdülkerim Osmanoğlu, eşi Farizet Osmanoğlu, Kayıhan Osmanoğlu, Abdülhamid Hanın 4. kuşaktan torunu Orhan Osmanoğlu, Asyahan Osmanoğlu da katıldı.

7 ÜLKEDEN 40 OSMANLI İSTANBULA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. ve Hamidiye AŞ. tarafından Sultan 2inci Abdülhamidin vefatının 100üncü yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler Kapsamında Sultan 2inci Abdülhamidin yurt dışında yaşayan 7 farklı ülkeden 40 an fazla torununun katılımıyla Sultanahmet Camii de sabah namazı kılındı. Namazın ardından vatandaşlara çorba ikramı yapıldı. Çorba dağıtımında Hanedan ailesi üyeleri de hazır bulundu.

Camide buluşan torunlar halkın da katılımıyla Sultanahmet en Sultan 2inci Abdülhamidin türbesine kadar topluca anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Osmanlı Hanedan ailesi üyeleri ve 500den fazla katılımcının yer aldığı heyet, türbeyi ziyaret ederekSultan 2inci Abdülhamidin ruhuna Kuran-ı Kerim okutup dua ederek ziyaretini tamamladı.

humbs_b_c_a47652fad6a56340d46ee3448c3c67ed





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024