Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3407 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2015 - 05:37

Şükrü Şengezer: 5 yılda 8 ay çalışabildik

Büyüt
Küçült
Şükrü Şengezer: 5 yılda 8 ay
Güncel Haberleri › Şükrü Şengezer: 5 yılda 8 ay çalışabildik haberi Yüksekovada açılışı yapılan Selahaddin Eyyubi Havaalanını yapan firmanın sahibi Şükrü Şengezer, İş makinalarımız yakıldı, kurşunladılar, şantiyeden ayrılmadım. 5 yılda 8 ay 23 gün çalışabildik dedi.
Şerife Güzel

Açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilen Hakkari Yüksekova Havalimanıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Havalimanını yapan firmanın proje koordinatörü olarak bizzat inşaatı yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıkladığı 5 yılda 99 terör saldırısına muhatap olan Şükrü Şengezer STARa konuştu. “Tek başına kaldığım günler oldu, ama şantiyemi terk etmedim” diyen Şengezere ilişkin önemli bir detay ise, Havalimanına verilen isimle ortaya çıktı. Şengezer, Havalimanına ismi verilen Selahaddin Eyyubiyle aynı aşiretten. İsim sürprizini, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açıklamalarıyla öğrenen Şengezerin tepkisi, “Benim için en büyük mutluluk da, bu ismin verilmesi oldu” şeklinde.

O alan bataklık bir yerdi

Şengezer şunları söyledi: “Alan, bataklık, çamur bir yerdi.150 bin kamyon malzeme ile dolduruldu. Çeşitli engellemeler, fiziki saldırılar oldu bazen şantiyemize. Malzeme teminde çok büyük güçlükler çektik. 1.5 milyon metreküp dolgu malzemesine ihtiyacımız var. Bunların temininde zorluk çektik. Köylülerle ilgili sorunlarımız oldu. Nakliye güzergahlarında büyük sıkıntılarımız oldu. Yörede çalışacak kiralık makine-ekipman bulmakta büyük zorluk yaşadık. Kendi makine ekipmanımızla işe devam etmek istedik. Makinelerimiz yakıldı. 2013ten sonra başlayan süreçle işi bugüne getirdik. 99 terör saldırısı oldu. Makinelerimizin yakılması haricinde şantiyemize bombalı saldırı oldu. Kurşunlama oldu. Askeri havaalanı olacak dedikodusundan sonra çok ciddi anlamda zorlandık.

8 ay 23 gün çalışabildik

Yörenin kış şartları da çok zorlayıcı. 2010dan bu yana 5 yıl geçen sürede, makine, malzeme, personel sıkıntıları ve uzayan kış nedeniyle fiili çalışma süremiz 8 ay 23 gün. Normalde 1.5-2 yılda bitecek bir havaalanıdır.  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024