Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2251 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2017 - 17:01

Sorunun sebebi sizsiniz, Şengalden çekilin!

Büyüt
Küçült
Sorunun sebebi sizsiniz, Şengalden
Türkiye in Sincar (Şengal) bombardımanı sebebiyle yaralanan ve hayatını kaybeden Peşmergeler oldu. Bunun üzerine açıklama yapan IKBY yönetimine bağlı Peşmerge Bakanlığı, PKKya Sorunun sebebi sizsiniz, Şengalden çekilin! çağrısı yaptı.


Peşmerge Bakanlığı, Türkiye in Şengaldeki bombardımanına ilişkin açıklama yaptı. Bu açıklamada PKKya yaşananların sebebi olduğu söylendi ve çekilme çağrısı yapıldı.

İşte o açıklama:

“25 Nisanda saat 02.00 sıralarında Şengal Dağı ve çevresinde Türkiyeye ait savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardıman sonucu 5 peşmerge şehit düştü, 9 peşmerge de yaralandı. Peşmergelerin şehit düşmesi ve yaralanması büyük üzüntü kaynağıdır. Peşmergenin Türkiye uçakları tarafından bombalanması kabul edilemez. Bu sorunların tamamen, PKK in bölgede bulunmasından kaynaklandığını belirtmek gerekir. Onların orada bulunması, bölge halkı ve Kürdistan Bölgesi için baş ağrıtmaktadır. Herkes tarafından defalarca Şengal Dağı ı boşaltılmaları talep edildiği halde PKK kimseyi dinlememiştir. Buradan bir kez daha PKK güçlerinin sorunların daha da derinleşip istikrarsızlığa sebebiyet vermemelerini, bölge halkının dönmesine izin vermelerini, Şengal Dağı ve bölgeden çekilmelerini talep ediyoruz.”

BARZANİNİN YARDIMCISI DA KONUŞTU

Mesud Barzani in baş yardımcısı Hemin Hawrami de Bu olaya PKK sebep olmuştur. PKK Sincardan çekilmeli dedi.

Musul Meclisi Başkanı Beşar Kiki de PKKya defalarca bölgeyi terk etmesini istedik  bizi dinlemediler. Orada gerginlik çıkacağını öngörüyorduk. Aslında bu da PKK in olayların bu raddeye ulaşmasını istediği anlamına geliyor. PKK bölgede çatışmaların sona ermesini istemiyor dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024