Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2136 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 12:23

Somada ölen madencinin eşinin hesabını banka memuru soydu

Büyüt
Küçült
Somada ölen madencinin eşinin hesabını banka memuru

Meryem Gül, eşi Ali Gülü geçen yıl 13 Mayıs günü yaşanan Somadaki maden faciasında kaybetti. 2 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışırken bir yandan da eşinden kalan borçları ödemenin derdine düştü. Hürriyetten Banu Şenin haberine göre, 301 madencinin hayatını kaybetmesinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) toplanan paralar hayatını bir nebze olsun kolaylaştıracaktı. 2 defada aldığı 176 bin ve 20 bin lirayı üzerine eklenen diğer yardımlarla Somadaki bir bankaya götürdü. Eniştesiyle birlikte parayı açtıkları hesaba yatırdılar.

MEMUR BOŞALTMIŞ

Geçen martta Somada bir söylenti çıktı. O bankada çalışan bir memurun aralarında madencilerin de olduğu hesapları boşalttığı kulaktan kulağa yayılıyordu. Gül, soluğu bankada aldı. Baktıklarında onun da hesabının boşaldığı ortaya çıktı. Bankadaki yetkililer paranın kendisine iade edileceğini, konunun araştırılacağını, biraz beklemesini söyledi. Ancak mayıs ortası olup hl paradan ses çıkmayınca bu kez soluğu Kaymakamlıkta aldı, yardım istedi. Kaymakamlıkta Soma Cumhuriyet Savcılığına şikyet dilekçesi yazdı, dilekçe savcılığa yönlendirildi. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı Hürriyete şunları söyledi:

BANKA ÖDEYECEK

Dilekçesini adli makamlara ilettik. Son aldığımız bilgilere göre o kişinin iş akdi feshedilmiş. Ancak şu an nerede olduğu bilinmiyor. Şikyet dilekçesinin sonrasında da zaten adli makamlara iletildi, soruşturma sürüyor. Öğrendiğimiz kadarıyla mağdurların paraları banka tarafından geri ödenecek. Vadeli olanlar faiziyle birlikte... Elbette üzücü bir olay. Bankanın Soma şubesi yetkilileri ise soruşturma hl sürdüğü için konuşamayacaklarını ancak M. isimli personelin bankayla ilişiğinin kesildiğini söyledi.

YA KIZIP PARAMI VERMEZLERSE...

Gözü yaşlı Meryem Gül ise şunları anlattı: Eşim 13 yıllık maden işçisiydi. İki çocuğumla kaldım. Üzüntüden sesim kısıldı. İzmir e sevk ettiler endoskopi için. Gitmek için aylığımızı almayı bekliyorum. O para benim çocuklarımındı. Beş kuruşsuz kaldık. Korkuyorum da, ya kızıp paramı vermezlerse?

Para hesapta kayboldu

Madenci eşlerinden H. de başına gelenleri şöyle anlattı: Otomatik ödeme talimatlarım yapılmayınca 1 milyon TL civarı paranın ortadan yok olduğu söylenen bankaya gittim. O kişi, M. biraz telaşlandı. Şefine gittim. Hesabımda bloke olduğunu söylediler. Sonra düzelttiler. AFADdan gelen toplu paramı bu bankaya almamıştım. Burada başka bir hesabımız vardı. M. daha önce bana AFAD paralarını da bizim bankaya alalım demişti. Belki param gidecekti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024