Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2895 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mart 2015 - 15:08

Skandal atama!

Büyüt
Küçült
Skandal

Karabağlar Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü olan Tarık Uğur, geçtiğimiz yıl mayıs ayında valilik görevlendirmesiyle, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı yapıldı. Tarık Uğur, burada da kendi branşı olan sınıf öğretmenlerinin atanmasından sorumlu oldu.

Daha önce 2013 yılının Ağustos ayında, müdürlük atamaları için yapılan ve soruların hazırlandığı heyette yer almasına rağmen, sınava girip 99 puan almasıyla gündeme gelen Tarık Uğurun adı, bu kez de valilik adına yapılmış usulsüz bir atama ve ardından başlatılan soruşturmayla gündeme geldi.

KENDİSİ İÇİN KADRO AÇIP, KENDİ TAYİNİNİ YAPTI

Sınıf öğretmenlerinin atamasından sorumlu Müdür Yardımcısı Tarık Uğurun, valiliğin Müdür Yardımcısı olarak tekrar görevlendirme yapmaması ihtimaline karşı, ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığının kendi kullandığı ve şifreyle girilen sistemi MEBBİS üzerinden, evinin bulunduğu Balçova Halk Eğitim Merkezindeki öğretmen kadrosunu, 2den 3e çıkardığı, ardından da aynı bakanlık sistemi üzerinden atamasını, açılan bu yeni kadroya yaptığı ileri sürüldü. Bu işlemde Tarık Uğurun vali adına elektronik imza kullandığı öne sürüldü.

ÜÇ YERDE GÖREV YAPTIĞI GÖRÜLÜNCE...

Atamanın üzerinden bir süre geçtikten sonra, geçtgiğimiz Haziran ayında tayin işleminin farkına varan Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, bu atamayı gerçekleştiren Tarık Uğurun halen kadrosu bulunan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürlüğünden de istifa etmediğini belirledi.

Sistem üzerindeki bu skandal atamanın ortaya çıkıp İl Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile Vali Mustafa Toprakın da olaydan haberdar olmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. Müfettişlerinin, soruşturması sırasında, atamadan bir ay sonra bu kez işlemin sehven yapıldığı ibaresi sisteme konup tayin de iptal edildi.

Öte yandan Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının görevlendirmesinin uzatılmayacağı, hepsinin değiştirileceği haberlerinin ardından söz konusu atama işleminin gerçekleştiği, Uğurun evine yakın, çalışma şartları rahat bu göreve atandığı iddia edildi.

DEĞERLENDİRMEDEN DE TAM PUAN ALMIŞ

Bu arada sorularını hazırladığı yönetici ataması sınavında 99 puan alan Tarık Uğurun, yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre yapılan değerlendirmede ise 100 tam puan aldığı ortaya çıktı.

Uğurun, başarılı bu sonuç sonrasında da, geçen Eylül ayında kendi tercih ettiği Güzelbahçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü olduğu, ancak yine görevlendirmeyle İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına atandığı da öğrenildi.

SENDİKA ŞUBE BAŞKANINDAN TEPKİ

Milli Eğitim Müdürlüğündeki bu atama ve sonrasında yaşanan soruşturmayı ortaya çıkartan Türk Eğitim- Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, yaşananların tam bir skandal olduğunu söyledi. Soruşturmanın ne aşamada olduğunu bilmediklerini ama takipçisi olacaklarını kaydeden Demir, şunları söyledi:
Bizim sorularımız var. İl Milli Eğitim Müdürü ile yönetici atamadan sorumlu müdür yardımcısı, bu konulardan haberdar mıdır? İzmirde Milli Eğitim Müdürlüğünde işler bu şekilde yapılıyorsa, kentteki eğitimin de, hizmet vermeye çalışan personelin de vay haline. Burada soruşturmayı da emekli olan bir personelin üzerine atmaya çalıştılar. Ona müfettişlere ifadesinde, sehven yaptığını söylettiklerini duyduk. Peki o personel sehven yaptı. Bu birimin başındaki kişi Tarık Uğurdur. Yapılan her atamayı, her hareketi görebilmektedir. Bunun farkına nasıl varmamıştır? Üstelik kendi adına yapılan bir atamayı fark etmemesi imkansızdır. Atamadan bir ay sonra ancak o da soruşturma açıldığı sırada düzeltmeye gidilmiştir.

Tarık Uğurun, son yapılan değerlendirme sonrasında 100 tam puan almasına da değinen Merih Eyyup Demir, Değerlendirme çizelgesinin kriterlerinden birisi de, hatta 7nci maddesi, eğitim yönetimi ve denetimi alanında bilimsel yayımlanmış yazı olması. Ama biz araştırdık böyle bir yazısı yok. Kendisine sorduk o da bize yazısını göstermedi. Bu da gösteriyor ki, orada aldığı 100 tam puan da şaibeli dedi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024