Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2571 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2016 - 10:06

Şehit subayın 9 kardeşine eğitim desteği

Büyüt
Küçült
Şehit subayın 9 kardeşine eğitim

Geçtiğimiz günlerde terörle mücadele kapsamında Diyarbakır Surda düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatakın 9 kardeşine, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ)den anlamlı bir destek geldi. Üniversite, yaşları 5 ile 23 arasında olan 9 kardeşin tüm eğitim hayatlarının masraflarını üstlenme kararı aldı. Terörle mücadelenin devam ettiği Diyarbakır Surdan bir acı haber de geçtiğimiz günlerde gelmişti. Terör örgütü PKKya yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatakın hikayesi yürekleri burkmuştu.

Ankarada kiraladığı evde 9 kardeşi ile birlikte yaşayan Hakkarili şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatakın babası ise Hakkaride köy koruculuğu yapıyordu. Şehit haberinin güçlükle ulaştırıldığı 9 kardeşe İstanbul Aydın Üniversitesinden anlamlı bir destek geldi. Her yıl binlerce öğrenciye ve ihtiyaç sahibine burs vererek eğitim desteği sağlayan İstanbul Aydın Üniversitesi, Şehit Teğmen Özatakın 9 kardeşin eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları tüm masrafları üslenme kararı aldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, aldığı kararı Genelkurmay ile paylaşarak, kararın şehidin ailesine bildirilmesi dileğini aktardı.

ŞEHİDİN AMACI KARDEŞLERİNE EĞİTİMLİ BİR GELECEK SUNMAKTI

Diyarbakır Surda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatakın en küçüğü 5, en büyüğü 23 yaşında 11 kardeşi var. Teğmenin abisi Kazakistanda öğretmen, kardeşi de Hakkaride devlet memuru olarak görev yapıyor. Teğmen Özatak, Ankaraya getirtip kiraladığı eve yerleştirdiği 9 kardeşine eğitimli bir gelecek sunmayı hedeflemişti. Kardeşlerden öğrenim görmeyen 23 yaşındaki abla tüm kardeşlerine annelik yapıyordu. Şehidin gönüllü köy korucusu olan babası Salih ve annesi Zübeyde ise çocuklarının geleceği kararmasın diye onları Ankaraya yollamış kendileri Hakkaride kalmıştı.

BU VATAN UĞRUNA CANINI VEREN ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ KALMAYACAK

Şehit düşen Teğmen Abdulselam Özatakın 9 kardeşine eğitim desteği verecek olan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve geleceğimizi hedef alan terör örgütlerine karşı gözünü kırpmaksızın canını veren şehitlerimizin geride kalan aileleri hiçbir zaman yalnız bırakılmamıştır. Gösterdiğimiz dayanışma ve kararlılık, teröre vereceğimiz en önemli cevaptır dedi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024