Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2232 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 13:33

Sapanca Gölü taştı

Büyüt
Küçült
Sapanca Gölü

Sakarya ve Kocaelinin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi artmaya devam ediyor. Geçen yıl kuraklık ve aşırı tüketim nedeniyle seviyesi riskli sınıra kadar düşen göl, bölgede kar yağışının etkili olmasının ardından adeta suya doldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Çark Deresine yaklaşık iki aydan beri su tahliyesi yapılan göl, son yılların en üst seviyesi 32,20 kotuna ulaştı.

Gölün taşması sonucu, sahil yolu ve bazı evlerin bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı.

Sapanca Gölünü Koruma Derneği Başkanı Bahadır Çaktı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gölün suyu seviyesinin geçen yılın aynı dönemine göre 2 metre daha fazla olduğunu söyledi.

Yılbaşından bu yana etkisini sürdüren yağışların geçen yıla oranla çok daha fazla olduğuna dikkati çeken Çaktı, Gölün su seviyesi hakkındaki arşivlerimize baktığımızda geçen yıl nisanda bu seviyenin 30,17 metre olduğunu görüyoruz. Bugün ise 32,20 metre. Yani geçen yılın bu dönemine oranla ortalama 2 metrelik artış söz konusu diye konuştu.

Bölgedeki yağışların sürdüğünü, yüksek kesimlerdeki karın hala erimediğine işaret eden Çaktı, şunları kaydetti:

Dün gece saatlerinde Kartepe ve Sapancanın yüksek kesimlerinde kar yağdı. Geçtiğimiz aylarda da bölgemizde yoğun yağış olduğunu hepimiz biliyoruz. Gölün güneyinde yer alan Samanlı Dağlarında bulunan karı çıplak gözle buradan bile görebiliyoruz. Yani bu, şu demek oluyor, Havalar ısındıkça eriyen kar, gölün su seviyesini yükseltmeye devam edecek. SASKİ, geçtiğimiz ay açıklama yaparak, gölün kapaklarının açıldığını ve Çark Deresine su tahliyesinin başladığını belirtmişti. Bildiğimiz kadarıyla bu kapak hala açık ancak yağışların hala devam etmesi, gölün suyunun artmasına neden oluyor.

Bizlere düşen ise geçen yılı unutmamak. Suyun bolluğuna aldanmayıp, bilinçli tüketim gerçekleştirmemiz gerekiyor.

AA

 

 

 


 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024