Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1936 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2018 - 11:43

Rusya’dan kritik İdlib açıklaması

Büyüt
Küçült
Rusya’dan kritik İdlib
Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye in Soçi mutabakatını yerine getirmek için ciddi çabalar sarf etmesine rağmen Suriye in İdlib bölgesinde silahsızlandırılmış bir tampon bölge oluşturulmasının hala zor olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlibdeki durum yüzünden hala çok endişeli olduklarını söyledi.

İdlibdeki El Kaide bağlantılı grupların, Cirin kasabasında Suriye ordusuna karşı geçen hafta düzenlediği saldırıda 18 askerin öldüğü hatırlatmasını yapan Zaharova şöyle devam etti: Bunun gibi kanlı provokasyonlar, Türk tarafının Rusyayla imzaladığı 17 Eylül tarihli memorandumu (Soçi mutabakatı) yerine getirmeye yönelik ciddi çabalarına rağmen İdlibde silahsızlandırılmış bölge oluşturulması konusundaki zorlukların hala devam ettiğini gösteriyor.

Soçide imzalanan mutabakata göre, radikal terörist örgütlerin 15 Ekime kadar İdlibdeki silahsızlandırılmış tampon bölgeden çekilmesi gerekiyordu. Ancak sürenin dolmasına rağmen bu örgütlerin üyelerinin hepsi buradan çekilmiş değil.

Buna karşın Rusya lideri Vladimir Putin de dahil olmak üzere Rus yetkililer, Türkiye in, mutabakatın sahada uygulanması için elinden geleni yaptığına ve bunun kolay bir iş olmadığına vurgu yapıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024