Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2289 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2018 - 16:40

PYDli Ä°ngilizler Afrinde

Büyüt
Küçült
PYDli Ä°ngilizler
PYD: AMERÄ°KAN ve Ä°NGÄ°LÄ°ZLER BÄ°ZÄ°M YANIMIZDA

Türk Silahlı Kuvvetleri in Afrinde bulunan PYD, YPG, PKK ve IŞİD unsurlarına yönelik baÅŸlattığı Zeytin Dalı Harekâtına açık destek veren Ä°ngiltere in PYD safında savaÅŸan Ä°ngiliz vatandaÅŸları sebebiyle zor durumda olduÄŸu iddia edildi. Ä°ngiliz Times gazetesinin gündeme getirdiÄŸi iddiaya göre Ä°ngiltere vatandaşı bir savaşçının komutasındaki bir YPG müfrezesi, Türkiye in operasyon düzenlediÄŸi Afrine destek vermek için bölgeye gitmek üzere yola çıktı. Haberde VatandaÅŸlarının NATO müttefiki Türkiye ile karşı karşıya gelmesi Ä°ngiltere hükümeti için mevcut durumu daha da karmaşık hale getirebilir denildi.

Timesin haberinde şu ifadeler yer aldı:

PYDLÄ° Ä°NGÄ°LÄ°ZLER: AFRÄ°NE GÄ°DÄ°P SAVAÅžACAÄžIZ

Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelerden geçerek Afrine ulaşmayı amaçlayan YPGli gruba benzer yabancı savaşçılar, tabloyu daha da karmaşık hale getirebilir. YPG bünyesindeki yabancı savaşçılar internete yükledikleri bir videoda Afrine gidip savaşmaya hazırız diyordu. İsmi açıklanmayan Amerikan aksanlı YPGli, Her güce karşı kullanılabilecek taktikler üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Türk teröristlere karşı savaşmaya hazırız diyordu. Bu sözleri sarf eden YPGlinin hemen yanında ise Çin asıllı İngiltrere vatandaşı Huang Lei vardı. Huang yaklaşık üç yıldır YPGde savaşıyor. Timesa bilgi veren YPGliler, Huangın 6 kişilik bir müfrezeyi komuta ettiğini söylüyor.

Yüzlerce Batılı, IŞİDe karşı savaşmak amacıyla Suriyeye giderek YPGye katılmış, Batılı hükümetler bu katılımı engellemeye çabalamışlardı. YPG İngiltere tarafından bir terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Her ne kadar bazı YPGli İngilizler ülkelerine döndüklerinde gözaltına alınmış olsa da, savcılar suçlama yöneltme konusunda zorlanmıştı. YPGye katılan ve dikkat çeken İngiltere vatandaşları arasında ülkesinde ilçe belediye başkanlığına aday olmuş olan Macer Gifford ile Liverpool Üniversitesi Matematik bölümü mezunu Kimmie Taylor var. Her ikisinin de sosyal medyada binlerce takipçisi bulunuyor. Kimmie Taylor, Tüm Rojavada savaş hazırlıkları var. Her yeri savunmamız gerek diyor.

PYD: AMERÄ°KAN ve Ä°NGÄ°LÄ°ZLER BÄ°ZÄ°M YANIMIZDA

PYD in başını çektiÄŸi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adına Reuterse konuÅŸan Redur Halil ise Amerikan ve Ä°ngiliz vatandaÅŸlarının onlarla beraber Türkiyeye karşı çarpıştığını söyledi.

8056130

AFRİNDE IŞİDLİ YOK

Ajansın Beyrut bürosundan bildirilene göre Halil, Afrinde IŞİDin olmadığını, Türkiye in iddiasının yanlış olduÄŸunu söyledi. Türkiyeyi küresel kamuoyunu yanıltmakla suçladı. Halil, “Bütün dünya biliyor ki IŞİD militanları Afrinde yok” dedi.

RAKKA ve DEYRÄ°ZORDAN PYDLÄ°LER AFRÄ°NE GELMEK Ä°STÄ°YOR

Halil, “Rakkada savaÅŸmış ve halen Deyrizorda savaÅŸan yabancı savaşçıların Afrine gelmek istediklerini” söyledi.

ABD RAKKADAKÄ° PYDLÄ°LERÄ° UYARMIÅžTI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) dün akşam (23 Ocak) yaptığı bir açıklamada Suriye in kuzeydoğusundaki PYD/YPG unsurlarının Afrine hareket etmesi durumunda ABD in desteğini kaybedeceğini söyledi. Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Biz IŞİDe karşı operasyon yapan kuvvetlere eğitim, tavsiye ve destek sağlıyoruz. Sahadaki güçlere emirler vermiyoruz. Bu bizim ilişkimiz değil. Eğer özellikle IŞİD odaklı olmayan bir tür askeri operasyon yaparlarsa koalisyonun desteğini kaybederler dedi.

KAÇ PYDLİ ÖLDÜ?

Halil, Türk ordusunun ölen YPG ve SDG güçlerinin rakamlarını abarttığını söylerken, kaç kişinin öldürüldüğünü açıklamaktan kaçındı. Onlarca Türk ve ÖSO askerinin öldürüldüğünü iddia eden PYDli Halil, tam sayıyı bilmediklerini ileri sürdü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024