Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2406 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2017 - 16:04

PKKNIN KANDİL BENZERİ ALAN TESİS ETMESİNE SEYİRCİ KALAMAYIZ

Büyüt
Küçült
PKKNIN KANDİL BENZERİ ALAN TESİS ETMESİNE SEYİRCİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’den iki öncelikli beklentimiz var. dedi ve bu beklentileri açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, JW Mariott Otelde düzenlenen 9. Büyükelçiler Konferansının resmi açılış töreninde konuştu.

Türkiyenin ABD ile ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyinde olduğunu belirten Çavuşoğlu, NATO bünyesindeki ortaklığın da ikili ilişkilere ayrı bir boyut kazandırdığını belirtti. 

İkili ilişkilerin ABDnin yeni yönetimiyle de aynı anlayışla, karşılıklı menfaatler temelinde geliştirilmek istendiğini belirten Çavuşoğlu, ABDnin önceki dönemde yapılan bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki öncelikli beklentimiz var. Birincisi FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de PKKnın uzantısı olan YPG ile işbirliğine son verilmesidir. diye konuştu. 

Türkiyenin bu iki haklı beklentisinin karşılanmasının Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye ve ABD, çok geniş bir coğrafyada olumlu etkiler yaratabilecek kudrete ve imkanlara sahip iki stratejik ortaktır. Bu iş birliğinin özenle korunması gerektiğine inanıyoruz. dedi. 

PKKNIN KANDİL BENZERİ ALAN TESİS ETMESİNE SEYİRCİ KALAMAYIZ

Iraktaki gelişmelerin Türkiyenin güvenliğini, refahını ve barışı doğrudan etkilediğini dile getiren Çavuşoğlu, Irakın kapsayıcı bir siyasi düzende kalıcı huzur, güvenlik ve istikrara kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu ülkenin DAEŞ, PKK ve benzeri terör örgütlerinin yuvası haline gelmesini istemiyoruz. PKKnın, Irakta yıllardır işgal ettiği alanları genişletmesine ve Kandil benzeri bir alan tesis etmesine seyirci kalmayacağımızı bir kez daha buradan vurguluyorum.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye olarak Irak ile iş birliğini her alanda genişletmek istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiyenin yapıcı tutumunu sürdüreceğini söyledi.

Dünyanın neresinde olursa olsun zorda kalanlara yardım ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, büyükelçilerin sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil Türkiyeye umutla bakan, dualarında Türkiyeyi ve milletini unutmayanları da temsil ettiklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin her bir büyükelçisi sadece ülkesinin değil, cansız bedeni kıyıya vuran Aylan bebeğin davasının da büyükelçisidir. Ülkesinin sokaklarında misket oynamak yerine misket bombaları altında çaresizce umut eli bekleyen Bana gibi mazlum çocukların büyükelçisidir. ifadelerini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELE DIŞ POLİTİKAMIZIN EN ÖNEMLİ BAŞLIĞIDIR

15 Temmuz darbe girişiminin milli değerleri, demokratik ve ekonomik kazanımları olduğu gibi Türkiyenin dış politikasını da hedef alan bir ihanet hareketi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Bu darbe girişiminin faili olan FETÖ terör örgütü ile mücadele, bugün dış politikamızın elbette en önemli ve öncelikli başlığıdır. diye konuştu.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR BOŞ. HALKIMIZA, MİLLETİMİZE SÖZÜMÜZ VAR

Bakan Çavuşoğlu, Türkiyenin girişimleri sonunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Asya Parlamenterler Asamblesinin FETÖyü terör örgütü ilan ettiğini vurgulayarak bugüne kadar 19 dernek veya yayın kuruluşu statüsünde, 83ü okul veya eğitim merkezi olmak üzere 102 FETÖ kuruluşunun kapattırıldığını veya yönetiminin devrinin sağlandığını belirtti.

Fasın da 8 okulu bir ay içinde kapatacağını açıkladığını ve tüm dünyanın bu hain terör örgütünün gerçek yüzünü görmeye başladığını belirten Çavuşoğlu, Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Halkımıza, milletimize sözümüz var. İçeride de dışarıda da bunların peşini bırakmayacağız. Örgüt elebaşının ülkemize iadesi konusunu da çok yakından takip ediyoruz. Çok önem atfediyoruz. ABDdeki yeni dönemde de bu sürecini yakından takip edeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı kararlılıkla ara vermeden sürdüreceğiz. PKK, DHKP-C, DAEŞ, PYD, YPG ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelemize de sonuna kadar devam edeceğiz. diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024