Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1266 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Åžubat 2018 - 16:34

PENTAGON:Afrin operasyonu dikkat dağıtıyor

Büyüt
Küçült
PENTAGON:Afrin operasyonu dikkat
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway Afrin operasyonu dikkat dağıtıyor dedi.

ABD in Arapça kanalı olarak bilinen El Hurraya konuÅŸan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway, Türkiye in Afrine yönelik Zeytin Dalı Operasyonunun Amerikan askerlerinin de bulunduÄŸu Menbiçe geniÅŸletme ihtimali konusunda, “Åžu anda neler olabileceÄŸi üzerinde spekülasyon yapmak istemiyorum. Bu aÅŸamada neler olabileceÄŸi üzerinde spekülasyon yapmak istemiyorum. Menbiçin güvenliÄŸi, oraya ait güçler tarafından saÄŸlanıyor. Bu güçler, oradaki etnik yapıyı yansıtıyorlar; toplumlarını savunmak için eÄŸitilmiÅŸ Araplar, Kürtler ve diÄŸerleri var” dedi.

AFRÄ°N OPERASYONU DÄ°KKAT DAÄžITIYOR

Halen aÅŸağı Fırat vadisinde IŞİDe karşı savaÅŸlarının devam ettiÄŸine iÅŸaret eden Galloway, “Afrinde operasyonlar yürüten güçlerin ise, ister Kürt, ister NATO müttefiki Türk ya da ihtimal olarak rejim güçleri olsun, ‘daha önemli bir savaÅŸ olan IŞİDe karşı savaÅŸtan dikkatleri dağıttığı” uyarısında bulundu. Galloway, ÅŸu anda IŞİDin “köşeye sıkıştırılmış” vaziyette olduÄŸunu ancak hala elinde tuttuÄŸu bölgelerin bulunduÄŸunu, Fırat Nehri vadisinde hala karmaşık saldırılar düzenleyebildiklerini belirterek, “Bunları yapamamalarını saÄŸlamalıyız. Dolayısıyla tüm tarafların ana meseleye, yani IŞİDin yenilgiye uÄŸratılması meselesine geri dönmesine ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye in güvenlik kaygılarını giderecek şekilde soruna çözüm bulunması için diplomatların sıkı biçimde çalıştığını ifade eden Galloway, bununla birlikte, IŞİDe karşı mücadelede başta Fırat Nehri vadisi olmak üzere Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ortaklarıyla da çok yakından çalıştıklarını söyledi.

SDG içerisinde Kürt unsurların olmasının yanında, Afrinde de Türk ordusuna karşı savaÅŸan Kürt güçleri bulunduÄŸuna dikkati çeken Galloway, “Ancak koalisyon bunun bir parçası deÄŸil. Afrindeki Kürt güçlerini desteklemiyoruz. Görevi Fırat Nehri vadisinde IŞİDe karşı savaÅŸmak olan SDGyi destekliyoruz. Dolayısıyla ÅŸu anda Afrinde olup bitenlerin, ana tehdit IŞİDden dikkatleri dağıtıcı özellikte olduÄŸu düşüncesindeyiz” dedi.

SİVİLLER ZARAR GÖRÜYOR PROPAGANDASI

Galloway ayrıca, Türkiye in Afrindeki operasyonunun sivil nüfusa etkileri konusunda endiÅŸeler taşıdıklarını, gerilimi düşürmek ve sivil kayıpları azaltmak için ellerinden geleni yapmaları gerektiÄŸini vurguladı. Pentagon sözcüsü, “Åžu anda sivillerin ölmekte olduÄŸu ve insanların ÅŸiddet yüzünden evlerine geri dönemediÄŸi bir durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla gerilimleri yatıştırmak önemli. Durumu yatıştırma ve Türk müttefiklerimizle onların endiÅŸelerini gideren bir çözüm bulmak için birlikte çalışan DışiÅŸleri Bakanlığı daki ortaklarımızı destekleyeceÄŸiz. Bu arada da bölgedeki ana tehdit olan IŞİDe karşı savaşımızı sürdüreceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

Galloway bir baÅŸka soru üzerine, Türk ve Amerikalı diplomatların, Türkiye in “meÅŸru” güvenlik endiÅŸelerini gideren ve herkesin aynı sayfada olmasını, IŞİDe karşı savaÅŸmaya geri dönmesini saÄŸlayan çözümler bulmak sıkı uÄŸraÅŸ verdiÄŸini belirtti.

Åžu ana kadar varılan anlaÅŸmalar konusunda açıklayabileceÄŸi bir hususun olmadığını ifade eden Galloway, “Bununla beraber, IŞİDe karşı savaÅŸtan uzak geçirdiÄŸimiz her zaman, onların yeniden toparlanmasına, güçlenmesine ve yeni savaşçıları bünyesine katmasına izin verilen bir zaman oluyor. Dolayısıyla bu meseleyi süratle çözmeliyiz, Afrindeki ÅŸiddeti yatıştırmalıyız ki böylece Suriyede serbestçe faaliyet gösteren IŞİD ve diÄŸer terör örgütlerine karşı savaÅŸa geri dönebiliriz” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024