Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1982 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2015 - 06:50

Paralelci polisleri tahliyeye çalışan hakime HSYK takibi

Büyüt
Küçült
Paralelci polisleri tahliyeye çalışan hakime HSYK
Güncel Haberleri › Paralelci polisleri tahliyeye çalışan hakime HSYK takibi haberi

Paralel Yapı soruşturmalarından tutuklu polislerin avukatlarının yetkisiz olduğu halde, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelike yaptıkları toplu tahliye başvurusuna Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) her an müdahale etmesi bekleniyor.

Kemal Gümüş

 Yapılan başvuruları kabul ettikten sonra Sulh Ceza Hakimliklerine bir yazı yazarak görüşlerini soran Hakim Metin Özçelik, hem savcılardan hem de Sulh Ceza Hakimlerinden yetkisi olmadığı yönünde cevap aldı. 

Dilekçeleri devret uyarısı

Buna rağmen paralel yapı avukatların dilekçeleri üzerindeki çalışmalarına devam eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özçelik, Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Mühkemesi Hakimliğinin dilekçeleri kendisine devretmesi yönündeki uyarısını da dikkate almadı. Yetkisiz olduğu Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Adliyesine gönderilen bir yazı ile tescilli olan Hakim Metin Özçelikin polisleri tahliye etmek üzere çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. 

Her an yetkisi alınabilir

Beşiktaş Adliyesinde görev yapan ve Özel Yetkili eski İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yapan Metin Özçelike HSYKnın daha fazla seyirci kalmaması bekleniyor. HSYK 1. Dairesinin her an Metin Özçelikin yetkisini elinden alabileceği konuşuluyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024