Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2304 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 10:08

Paralel hakimler medyatik koğuşta

Büyüt
Küçült
Paralel hakimler medyatik
Güncel Haberleri › Paralel hakimler medyatik koğuşta haberi

FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer Silivri Cezaevinde, Ergenekon davasında defalarca tahliye taleplerini reddettikleri gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkandan boşalan koğuşa konuldu.

Helin Şahin

25 Nisanda tarihe geçecek hukuksuzlara imza atarak, Silivrideki tüm paralel yapı tutuklularını topluca tahliye etme teşebbüsünde bulunan 2 paralelci hakim, Silivri Cezaevinin en medyatik koğuşunda kalıyorlar. Metin Özçelik ile Mustafa Başer Silivri 1 Nolu cezaevinde gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkanın 4 yıl boyunca birlikte kaldıkları koğuşa konuldu. Paralelci iki hakimin Ergenekon davası sürecinde defalarca tahliye taleplerini reddettikleri gazetecilerin koğuşuna düşmesi,”kaderin bir cilvesi” olarak yorumlandı. Balbay ve Özkanın Avukatı Hüseyin Ersöz, tutuklanan hakimlerden Metin Özçelikin, Ergenekon davasında birçok ismi tutuklayan kişi olduğunu hatırlattı.Ersöz şöyle konuştu; O dönem bizim yaptığımız çeşitli reddi hakim taleplerini kabul etmeyen heyetlerin çoğunda Metin Özçelik de vardı. Mustafa Başer ise Tucay Özkan ve Mustafa Balbay hakkında tahliye taleplerini red eden hakimdir. Kendisi o dönem 14. Ağır Ceza Mahkemesindeydi. Dolayısıyla bizim davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesinin hakimlerini red taleplerimizi kabul etmeyen heyetteydi. Nerden nereye dedirten bir durum ile karşı karşıyayız.”

 

Balbay ve Özkan çıktı paralel hakimler girdi

Gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbayın kaldığı koğuşa konan Paralel Hakimlere isnad edilen suçlamada, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” ifadeleri yeraldı.

Darbeci iki hakimin işbirliği belgelendi

Soruşturma çerçevesinde iki hakimin 25 Nisandaki darbe girişiminde yaptıkları işbirliği de  belgelendi. Metin Özçelikin şüpheli avukatlarının verdiği reddi hakim taleplerini içeren dilekçeleri katiplerden bile 5 gün sakladıktan sonra işbirliği içinde olduğu meslektaşı Mustafa Başerin nöbet gününe denk getirecek şekilde karar verdiği tesbit edildi. İki hakim hakkında verilen tutuklama kararında önemli ayrıntılar yer aldı. Tahliyenim verildiği gün adliyede yaşanan sürece dair tüm kamera kayıtları incelendi.

Kameralara yansıdı

 

Kayıtlarda hakim Başerin şüpheli avukatlarından aldığı kopya CD ve yaptığı görüşmelere dair ayrıntılar görüldü. Yine Başerin tahliye kararını verdikten sonra da şüpheli avukatlarını kalabalık bir grup şeklinde odasına aldığı ve sonrasında kararı teslim ettiği dikkat çekti. Başerin daha sonra kararı cezaevine fax çektirmek istediği ancak bunu katipler aracılığıyla yapamayınca çareyi adliyedeki polis karakoluna gitmekte bulduğu da kamera kayıtlarına yansıdı. Polislerin “Hakim bey bu kararı biz fax çekemeyiz, yetkimiz değil” dedikten sonra, Başerin odasına geri döndüğü ve sık sık telefonla görüşmeler yaptığı görüldü. 25 Nisan gecesi Silivri Cezaevinde ise başka türlü şeyler yaşandığı öğrenildi. 75 şüphelinin tahliyeye kesin gözüyle baktığı belirtildi. Günler öncesinbden şüphelilerle görüşen avukatların “Müjdeyi alacaksınız, az kaldı” deidkleri kaydedildi. Bunun üzerine 25 Nisan gecesi 75 şüpheli valizlerini hazırladı ve “Müjdeli haberi” beklemeye koyuldukları ifade edildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu yorum : 7 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : Ali BELLİYOL
 
Paralel hakimler, paralelci avukatlara pozitif ayrımcılık yapıyor. Bunu ben Afyonkarahisar'daki boşanma davamda yaşadım. Bir de hakim, ne yapalım Tayyip baba böyle istiyor diye dalga geçti.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024