Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2121 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2018 - 11:00

Özoğluöze TAHLİYE

Büyüt
Küçült
Özoğluöze
FETÖ’nün TSK imamı Öksüz’ü boş yerlerde arayan eski emniyet müdürü Özoğluöz, “Kuvvetli suç şüphesi var ama kaçma şüphesi yok” diye tahliye edildi.

 

Sakarya 5inci Ağır Ceza Mahkemesi 15 Temmuzun en kritik ismi Adil Öksüzü 320 boş adreste dağda bayırda arayan mahrem imam Ercan Özoğluözü tahliye etti. Sakarya eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özoğluöz bu kararla cezaevinden elini kolunu sallayarak çıktı. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi: “Mevcut delil durumu savunmasının alınmış olması delillerin büyük oranda toplanmış olması, delilleri karartma ve kaçma şüphesinin bulunmaması ile tutuklu kaldığı süre ve tutukluktaki oranlılık ilkesi gözetilerek sanığını tahliyesine, yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol uygulamasına karar verilmiştir” denildi. Mahkeme ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığına yazı yazılmasına, İstanbul 29uncu Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılarak gizli tanık Üsküdarın ifade tutanağının bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi.”

BİR ÜYE ŞERH KOYDU 

Mahkeme üyelerinden Burhan Gündoğdu ise karara muhalefet şerhi koydu. Gündoğru şerh kararında, “HTS raporu ile diğer belge ve bulgulara göre kuvvetli suç ve somut olgular var” dedi.

AVUKATI: O EKİPTE DEĞİLDİ

FETÖ üyeliğiyle suçlanan ve tahliye edilen Özoğluöz ile ilgili avukatı Özgür Akın AKŞAMa yaptığı açıklamada müvekkilinin Adil Öksüzü arayan ekipte olmadığını iddia etti. 

320 OPERASYON

Özoğluözün Adil Öksüzün aranması sürecinde, 320ye yakın boş operasyona imza attığı, dağda bayırda boşa kürek salladığı, Öksüzün kaçış güzergâhıyla ilgili istihbarat bilgilerini görmezden geldiği ve Öksüzün HTS kayıtlarında İstanbulda bir plazada olduğu bilgisini gerekli birimlerle paylaşmadığı iddialar arasında. Özoğluözün ayrıca bu operasyonların çoğunu kayıt altına almadığı da öne sürülüyor. 

DOSYASI KABARIK

Dönemin Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşının Emniyet Genel Müdürlüğüne yazdığı yazıda, Özoğluözün mutlaka görevden alınıp uzaklaştırılması gereken bir isim olduğu belirtilmiş, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan kişilerin aileleriyle temasa geçen C.A. ile 22 kez WhatsApp görüşmesi yaptığı iddia edilmişti. 

KAYNAK: AKŞAM



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024