Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2861 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ocak 2018 - 13:04

ÖSO Kimlerden oluşur, neden hedefte?

Büyüt
Küçült
ÖSO Kimlerden oluşur, neden
ÖSOya ilişkin Ak Parti bir ilgi dosyası hazırladı. CHP in EL Kaide eleştirilerine cevap veren dosya Özgür Suriye Ordusu un kuruluşu ve bileşenlerini açıklıyor.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Afrin Operasyonu da görev alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) hakkında merak edilenler için bir bilgi dosyası hazırladı.

T24 en Hülya Karabağlı ın haberine göre, AK Parti in hzaırladığı dosyada ÖSO un kim olduğu, kimlerden oluştuğu, neden hedef alındığı gibi pek çok sorunun cevabı yer aldı.

ÖSO-EL KAİDE ÇATIŞMALARI ANLATILDI

Dosyada son günlerde bazı kesimler tarafından bir takım art niyetlerle dillendirilen ÖSO un El Kaide ile bağlantısı olduğuna dair iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şunlar not düşüldü: “Çünkü; ÖSO ile sonraları Nusraya dönüşen Suriyedeki El Kaide unsuru arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve ideolojik farklılaşma noktasında bu iki yapı zıt kutuplarda konumlanmıştır.

2011deki Şam eylemine dikkat çekilen dosyada Suriye muhalefetini El Kaide yaftasıyla karalamak isteyen rejim tarafından kullanıldı. Rejim böylece meşru muhalefeti El Kaide denen terör örgütü ile ilişkilendirerek kendisi için uluslararası arenada bir çıkış yolu olarak kullanmayı amaçladı denildi.

CHPli vekillere ise şöyle tepki gösterildi:

“Devlet iradesinin aslında milletin seçtiği hükümetin iradesi olduğunu kabul etmeyen, millet iradesi dışında devletin içinde farklı iradeler olması gerektiğine inanan CHP kafası hala demokratikleşmedi. Bir kez daha söyleyelim; Fırat Kalkanı Harekâtı da Zeytin Dalı Harekâtı da milletin iktidar yaptığı AK Parti in iradesi ile yapılmaktadır.

Dosyada şu başlıklar yer aldı:

- Özgür Suriye Ordusu kimdir?

- Özgür Suriye Ordusu kimlerden oluşur?

- Özgür Suriye Ordusu ne zaman kuruldu?

- ÖSO un meşruiyeti nedir?— ÖSO kimler tarafından muhatap alındı?

- Özgür Suriye Ordusu a El Kaide iftirası nasıl atıldı?

- Özgür Suriye Ordusu neden El Kaide ile anılamaz?

- Fırat Kalkanı da Özgür Suriye Ordusu

- Dosya şu şekilde başlıklara ayrıldı:

- CHP, Özgür Suriye Ordusu hakkında ne söyledi?

- Özgür Suriye Ordusu neden hedefte?

5 SAYFALIK DOSYANIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN (TIKLAYINIZ)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024