Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2716 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2018 - 13:37

Org. Akar ve Hakan Fidan darbe davasına müdahil oldu

Büyüt
Küçült
Org. Akar ve Hakan Fidan darbe davasına müdahil
FETÖ ün 15 Temmuz 2016daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, Org. Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, emekli Orgeneral İhsan Uyar ve CHP in aralarında olduğu müştekilerin davaya müdahillik talepleri kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü ün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 3ü sivil 151 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.   Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü deki salonda görülen duruşmada sanıklar ile avukatları hazır bulundu.   Tanık sıfatıyla ifadesi alınan Ramazan T, geçmişte FETÖ yapılanması ile bağı bulunduğunu, Kara Harp Okulu öğrencisi olduğu dönemden de sanık eski teğmen Mehmet Fatih Armağanı tanıdığını anlattı. Ramazan T, pilot kursu gördükleri dönemde Ankara Yenimahalledeki bir FETÖ evinde sanık Armağan ile tanıştırıldığını dile getirdi.   Talimatla ifadesi alınan tanık Turgut E, Mardin Nusaybinde subay olarak görev yaptığını, sanık Mikail Aydoğanı Kara Harp Okulundan tanıdığını belirtti.   Akif kod adlı FETÖ üyesinin çağırması üzerine gittiği FETÖ sohbetinde sanık Aydoğan ile karşılaştıklarını dile getiren Turgut E, Akifin belirlediği aralıklarla sohbetlere katılmalarını istediğini ve kendi aralarında telefon irtibatının olmaması telkininde bulunduğunu anlattı.   AKAR VE FİDAN MÜDAHİL OLDU   Beyanların ardından, bazı kişi ve kurumların davaya müdahillik talepleri okundu.   İddia makamının görüşünü alan mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, emekli Orgeneral İhsan Uyar ve CHP in aralarında olduğu bazı kişi ve kurumların davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verdi.   Davaya müdahillik talebi kabul edilenler arasında, 15 Temmuz gazileri ve şehitlerinin yakınları ile bazı MİT personeli de bulunuyor.   Davanın görülmesine yarın devam edilecek



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024