Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1841 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ağustos 2018 - 09:37

Muş un 2 Köyünde Güvenlik Bölgesi İlan Edildi.

Büyüt
Küçült
Muş un 2 Köyünde Güvenlik Bölgesi İlan
Muşun Varto ilçesindeki 2 köyde özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Boylu ve Leylek köylerinde bir hafta özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Terör örgütü PKKya yönelik operasyon nedeniyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Vartoda bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine yönelik alınan duyumların artması nedeniyle, Boylu ve Leylek köyü bölgelerinde yaşayan halkın huzur ve güvenliği, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, söz konusu bölgelerde faaliyet yürüten teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve işbirlikçilerinin yakalanması,teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depoların bulunarak tahrip edilmesi, şüpheli görülen şahısların ikametgahlarında Cumhuriyet Savcılığıyla koordineli şekilde arama yapılması maksatlarıyla operasyon faaliyeti yapılacaktır. Valiliğimiz öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla emniyet ve asayiş temin etmek için her türlü tedbiri almaktadır. 

Açıklamada, Bu tedbirler kapsamında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 11. Maddesi gereğince, Varto un Boylu ve Leylek köyünde 29 Ağustos saat 21.00 ile 4 Eylül saat 21.00 tarihleri arasında ikamet eden vatandaşlar dışında, söz konusu bölgeye giriş çıkış, ruhsatlı olsa dahi her türlü silah ve merminin taşınması ve bulundurulması, hayvan sürülerinin giriş çıkışı ve hayvanların otlatılması ile bölgeye giriş çıkış için kullanılan karayolları da çift taraflı olarak araç ve yaya geçişlerine yasaklanmıştır. denildi. 

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilişkin detaylı bilgiye Valiliğin internet sitesinden ulaşılabilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024