Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3244 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Şubat 2015 - 11:21

Moğol gençler Budist töreniye uğurlandılar

Büyüt
Küçült
Moğol gençler Budist töreniye

İsviçrede üniversite eğitimi alırken tatil için İstanbula gelen ve denize düşerek hayatını kaybeden Moğol gençlerin cenazeleri özel uçakla ülkelerine gönderildi.

Bu akşam saatlerine Adli Tıp Kurumundan alınan cenazelere Atatürk Havalimanı kargo terminaline getirildi. Burada bekletilen cenazeler gece saat 01.30da aileleri tarafından kiralanan Boeing BBJ B737-800 tipi özel bir uçakla Astanaya gönderildi. Cenazelerin buradan Moğalistana götürüleceği öğrenildi.

BUDİST TÖRENİYLE UĞURLANDILAR

Gece geç vakitte denize sıfır olan otelin bahçesinde gezinen çiftten Sereter Bat Erdene, istinat duvarı olarak kullanılan saksıların üzerine çıktı. Bu sırada dengesini kaybederek suya düşen Erdenenin arkasından kız arkadaşı Dorligjav da suya atladı. Ancak iki genç de karanlık sularda kayboldu. Gençlerin kaybolduğu devriye gezen güvenlik görevlisinin genç kızın çantasını otel bahçesinde bulmasıyla anlaşıldı. Bahçeyi gören güvenlik kameralarının incelenmesiyle denize düştükleri tespit edildi. Deniz polisinin yaptığı çalışma ile cenazeler denizden çıkarıldı. Çiftin denize düşme anına ait kamera görüntüleri polise teslim edildi.

Nişanlı çiftin aileleri dün saat 11.00de cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumuna geldi. Polis eskortların eşliğinde gelen aileleri, Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Yalçın Büyük karşıladı. Moğolistan Adalet Bakanı ve bir milletvekilinin de yer aldığı ailelere Moğolistan Fahri Konsolosu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu eşlik etti. Yaklaşık 1.5 saat kurum yetkilileriyle görüşen aile daha sonra morga geçti. Budist din adamıyla birlikte içeri giren aile, cenazeleri kendi geleneklerine göre teslim aldı. Nişanlı çifte önce en güzel elbiseleri giydirildi. Ardından tütsüler yakıldı ve cenazeler kefenlendi.






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024