Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3487 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Eylül 2015 - 12:28

Milyonlar teröre karşı tek ses

Büyüt
Küçült
Milyonlar teröre karşı tek
Güncel Haberleri › Milyonlar teröre karşı tek ses haberi

Genci yaşlısı, çocuğu kadını 7den 70e her görüşten milyonlar, terörü lanetlemek için Yenikapıya akın etti. Al bayraklı insan seli devletiyle el ele, kardeşliğin, birliğin fotoğrafını dünyaya gösterdi.

Yenikapıda Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitingine kadın-erkek, çocuk yaÅŸlı, genç milyonlarca kiÅŸi katıldı. Türkçe ve Kürtçe ÅŸarkıların çalındığı mitingte, vatandaÅŸlara Türk bayrakları dağıtıldı. Ä°stiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle baÅŸlayan mitinge CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, eÅŸi Sare DavutoÄŸlu ve TBMM Ä°smet Yılmaz da katıldı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan, ÅŸehit savcı Mehmet Selim Kirazın Babası Hakkı Kiraz ve annesi Saadet Kirazın yanına oturdu.

SAZ-CAZLA OLMAZ

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yaptığı konuÅŸmada bu davanın sembolü ve en büyük ÅŸahidinin dört bir yanımızda dalgalanan  ay-yıldızlı al bayrak olduÄŸunu  söyledi. HDPlilerin ‘BayraÄŸa saldırı mı var? ifadesini hatırlatan ErdoÄŸan, “Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inÅŸa ettiÄŸiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar... Ve ondan sonra da bayraÄŸa saldırı mı var? Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız, zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız ama ÅŸimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla, cazla bu iÅŸ yürümez” diye konuÅŸtu. ErdoÄŸan, bayrak  için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ve kaçınmayacaklarını vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti: “Rengini ÅŸehitlerimizin kanlarından alan, hilali bağımsızlığın sembolü, yıldızı ÅŸehidimizin ta kendisi olan bu bayrağın anlam olarak dünyada eÅŸi benzeri yoktur. Kim ki bu bayraÄŸa sahip çıkıyorsa iÅŸte o yerlidir, millidir, Türkiyelidir.”

ETNÄ°K SORUN YOK

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bugün milletin karşısında kim varsa dün Malazgirtte de onların olduÄŸunu, bugün milletin karşısında kim varsa dün Kılıçarslanın, Selahattin Eyyübinin karşısında da onların olduÄŸunu, bugün milletin karşısında kim varsa dün Çanakkalede de KurtuluÅŸ Savaşında da onların bulunduÄŸunu dile getirdi.  ErdoÄŸan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi asıl üzen ise millilikle yerlilikle bu topraklarla irtibatını koparanların Türkiye üzerinde oynanan oyuna, gönüllü figüranlık yapıyor olanlardır. Ãœlkemizdeki teröre bulaÅŸanlar da hangi saikte olursa olsun onlara destek verenler de bu coÄŸrafyada niçin bulunduÄŸunu bilmeyenlerdir.”  CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 2005 yılında Diyarbakırda yaptığı konuÅŸmayı hatırlatarak, ÅŸunları söyledi: “Ne demiÅŸtim? ‘Kürt sorunu, bu milletin bir parçasının deÄŸil hepsinin sorunudur. Benim de sorunumdur. Sorunların parça parça adresi olmaz. Bütün sorunlar, Türk olsun Kürt olsun, Çerkez, Abhaz, Laz, Arap, Roman olsun bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarının ortak sorunudur.  Bir kez daha ifade ediyorum; ‘Verilen mücadeleler sonunda artık Türkiyenin Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır diyecek bir noktaya geldik.”

TEHDİT SÖKMEYECEK

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 1 Kasım seçimlerinin yaklaÅŸtığını hatırlatarak, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü: “1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyorum. Hani diyorlar ya ‘Biz herhangi bir ÅŸey yapmıyoruz. 7 Haziranda gittiler, muhtarları tehdit ettiler. Her ay içinde, her hafta en az bir kez muhtarlarla toplantı yapıyorum. 350-400 muhtarı Ankaraya davet ediyorum. GüneydoÄŸu, DoÄŸu, o bölgeden davet ettim. 90 tanesi gelemedi. Ä°nceledik, geleceklerini bildirmiÅŸlerdi. Neden? ‘Tehdit altındayız, onun için gelemiyoruz dediler. Cici çocuk, siz kimi aldatıyorsunuz? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz? Åžimdi 1 Kasıma gidiyoruz, aynı oyunu yine oynayacaklar. Bu millet, inÅŸallah bu tehditlere kulak asmadan gereÄŸini yapacaktır.

550 YERLÄ° VEKÄ°L

 ErdoÄŸan, “1 Kasım seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisine hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediÄŸimi anlıyorsunuz deÄŸil mi? Åžu anda Türkiyenin tek ihtiyacı budur” ifadesini kullandı.

 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan, miting alanında ÅŸehit savcı Mehmet Selim Kirazın babası Hakkı Kiraz ve annesi Saadet Kirazın yanına oturdu.  ErdoÄŸan, ÅŸehit ailesiyle yakından ilgilendi.

HAK VE ÖZGÃœRLÃœKLER    

KardeÅŸ kavgası çıkarmak isteyenlere, aradıkları fırsatı asla vermeyeceklerini söyleyen ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:  “Bölgede terör örgütünün tehdidi ve tedriÅŸi altında hayat mücadelesi veren kardeÅŸlerimizin sıkıntısı, hepimizin sıkıntısıdır. Teröriste karşı celalli ve amansız, kardeÅŸlerimize karşı müşfik ve hasbi olacağız. Bu  tezgahı kuranların oyununu tüm yönleriyle bozacağız. Demokrasiyi güçlendirmekte, hak ve özgürlükleri korumakta kararlıyız.”

KAVGA DEĞİL BİRLİK GÜNÜ

“Gün bölücülük deÄŸil, fitne deÄŸil, kavga deÄŸil birleÅŸme, kenetlenme, hedeflerimize odaklanma günüdür” diyen ErdoÄŸan, iÅŸte bunun için “Rabia, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” dediklerini kaydetti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “EÄŸer millet olarak birliÄŸimizi kaybedersek inanın bana bir daha asla belimizi doÄŸrultamayız

MÄ°TÄ°NGTEN NOTLAR

Ä°brahim Sadrinin Mehmet Akif Ersoyun “Çanakkale Åžehitlerine” isimli  ÅŸiirini okuduÄŸu mitingde, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Mushafları Ä°nceleme ve Kıraat Kurulu BaÅŸkanı Osman Åžahin, ÅŸehitler için dua etti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Sivil Dayanışma Platformu BaÅŸkanı Ayhan OÄŸan, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ve TBMM BaÅŸkanı Yılmazın konuÅŸmasının ardından kürsüye çıktı. Bu sırada Esat Kabaklının “Bil OÄŸlum” ÅŸarkısı seslendirildi. ErdoÄŸanın yaklaşık 45 dakika süren konuÅŸması sırasında alanda dev bir Türk bayrağı açıldı.

AYRIM YAPAN KALLEÅžTÄ°R

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu,  tüm Anadolu çocuklarının burada tek bir nefes ve yürek olduÄŸunu dile getirerek, “Burada Silvanda 30 AÄŸustos günü annesinin ‘Ekmek al, alışveriÅŸ yap diye sokaÄŸa gönderdiÄŸi 12 yaşındaki Fıratın nefesini hissediyorum. Burada Diyarbakırda yetiÅŸip, sonra Diyarbakırlıya hizmet için dönen aziz doktor, aracı taranarak öldürülen Abdullah BiroÄŸulun nefesini hissediyorum. Burada Diyarbakır YeniÅŸehirde çalıştığı çorbacıda ÅŸehit edilen Diyarbakırlı Åžehmuzun nefesini görüyorum” dedi.  DavutoÄŸlu, Çözüm Sürecinde ‘Silahları terkedin dediklerini ancak bunun yapılmadığını vurguladı.

MÃœCADELE SÃœRECEK        

Suruçtaki saldırı ve Adıyamanda askerlerin ÅŸehit edilmesinin ardından 23 Temmuzda huzur ve demokrasi operasyonunu baÅŸlattıklarını anlatan DavutoÄŸlu, “Åžimdi bizi suçlayanlar, ‘1 Kasım seçimlerine giderken, terör operasyonları baÅŸlattı diyenler, 22 Temmuz sabahında o iki masum polisimiz uyurken ÅŸehit eden hainlere cevap verdiÄŸimizi, vereceÄŸimizi bir kez daha bilsinler. Mücadeleyi silahlar bırakılana  kadar sürdürmeye kararlıyız” dedi.

 TÃœRK-KÃœRT KARDEÅžTÄ°R

 DavutoÄŸlu,, sözlerini şöyle sürdürdü:“KardeÅŸliÄŸimizi pekiÅŸtirelim,. Kimse bir diÄŸer kardeÅŸine ‘Türk müsün, Kürt müsün, DoÄŸulu musun Batılı mısın? diye sormasın. Batı ÅŸehirlerdeki Kürt kardeÅŸlerinizi potansiyel bir suçlu görmeyin, aksine baÄŸrınıza basın. Türk-Kürt kardeÅŸtir ayrım yapan kalleÅŸtir. Ä°ÅŸte en güzel slogan.”

SEÇİM GÃœVENLİĞİ       

DavutoÄŸlu, üçüncü mesajının ise “özgürlükleri mutlak anlamda yaÅŸatmak” olduÄŸunu dile getirerek, şöyle dedi: “1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Herkes özgürce oyunu kullanacak. Kimse geçen seçimlerde DoÄŸu ve GüneydoÄŸuda olduÄŸu gibi baskı altında oy vermeyecek.”  Kabalıktan “Mecliste PKK istemiyoruz” sloganı yükselmesi üzerine DavutoÄŸlu, “1 Kasımda çok çalışacaksınız ve bunları baraj altında bırakacaksınız. Mecliste yeniden birliÄŸin sembolü olan AK Partiyi tekrar iktidara getireceksiniz” ifadesini kullandı.

‘Ä°mame koparsa tespih dağılır

Sivil Dayanışma Platformu BaÅŸkanı Ayhan Ogan, “yanlış yapanların belki affedilebileceÄŸini ama yaptıklarının unutulmayacağını” söyledi.Özellikle saldırıların bir noktaya yöneldiÄŸini çok iyi gördüklerini ifade eden Ogan, “Bu milletin özgüveninin, birlik ve beraberliÄŸin sembolü olan, Arapların, Acemlerin ve Kürtlerin ve Türklerin de lideri olan Recep Tayyip ErdoÄŸan ve ailesinin bilinçli ve planlı olarak saldırıların hedefine konulması bize bir ÅŸey söylüyor. Siyaset denkleminden ErdoÄŸanı çekip aldığınızda bu millete diÅŸ geçirmek ve bu coÄŸrafyaya dağıtmak kolay olacak. Biz biliyoruz ki imame koparsa tesbih dağılır” dedi. Ogan,  hiç kimsenin “o pis ellerini” o imame ve tesbihe uzatamayacağını vurguladı.

Miting yolunda kaza

Yenikapıdaki mitingde görevli polisleri taşıyan otobüs,  Fatihte Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Sıkışma sonucu otobüsün gaz sistemine baÄŸlı olarak patlama meydana geldi. Kazada 20 polis ve 6 belediye zabıta görevlisi yaralandı. Yaralılardan 3ü kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı, diÄŸer yaralılar ise ayakta yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024