Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8910 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Temmuz 2015 - 14:41

Millet Camii dualarla açıldı

Büyüt
Küçült
Millet Camii dualarla
Beştepede bulunan Beştepe Millet Camii açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan caminin Millet Camisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasından satırbaşları;

- Beştepe Millet Camii ve kongre merkezi olarak bugün açılışı yapılıyor. Adı Beştepe Millet Camii milletimize hayırlı olsun. Camimizin Ankaraya ve bölgemize kazandırılmasında emeğe geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu camide kılınacak namazların Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum.

HER CAMİ BU TOPRAKLARA BİR MÜHÜRDÜR

- Bu caminin gerek mimarisi hem de konumu itibariyle ülkemize çok önemli katkılar sağladığına inanıyorum. En önemli maddi unsurları camilerimizdir. İnşa edilen her cami bu topraklara vurduğumuz bir mühürdü. Her mühür bu coğrafyadaki tapu senetlerimizdir.

BÜYÜKLÜĞÜ VE GÜZELLİĞİ İFTAHAR KAYNAĞIDIR

- Büyük bir mücadele sonunda yeniden tarihimizin kültürümüzün yeni bir sentezle ihya etmeyi, ayağa kaldırmayı başardık. Cumhurbaşkanlığı külliyesini ana ve yardımcı binalarıyla en seçkin, en ihtişamlı örneklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Günde beş vakit namaza işte o kubbelerin altında durulur. Camilerimizin büyüklüğü ve güzelliği iftahar kaynağıdır. İstanbul deyince Yeditepe aklımıza geliyorsa Ankarayı da aynı özelliğe kavuşturuyoruz. Kocatepe ve Beştepe…

/

EZAN İLE BİRLİKTE AÇILDI, BEŞTEPEDE İLK CUMA

Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dua ettirdi. Duanın ardından Ankarada öğle ezanını okunmasıyla Beştepe Millet Camii açıldı. Erdoğan ve beraberindekiler camide Cuma namazını eda edecek.

AYNI ANDA 3 BİN KİŞİ İBADET EDECEK

Aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği cami, Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelendiriliyor. Camide engelliler için gerekli tüm düzenlemeler yapıldı.

RİVA CAMİİ İMAMI ATANDI

Caminin imamı ise eski Beykoz Riva Camii İmamı Mehmet Bilir. Bilir, 2010 yılında Moskovada, 2014te Malezyada düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024