Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2284 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2017 - 17:13

MGK sona erdi! İşte kararlar:

Büyüt
Küçült
MGK sona erdi! İşte
MGK toplantısında OHALin uzatılması, Türk hava sahalarının IKBYye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı ın Bağdata devredilmesi tavsiye kararları alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK, 1 saat 40 dakika sürdü.

BİLDİRİ YAYINLANDI

MGK bildirisi yayınlandı. Milli Güvenlik Kurulu OHALin uzatılması için tavsiye kararı aldı. Bildiride, İdlibdeki görev başarıyla sürdürülüyor. denildi.

MGK toplantısının ardından yapılan açıklama şöyle:

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

Türk hava sahasının IKBYye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı ın Merkezi Irak Yönetimince devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir.

Merkezi Irak Yönetimi in, tüm ülkede anayasal egemenliğini tesis etmek üzere ve özellikle Kerkük e attığı adımlar değerlendirilmiş, Irakın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önem bir kez daha vurgulanmıştır.

Merkezi Irak Yönetı̇mı̇nı̇n Kerkük e yürüttüğü operasyonun, şehrı̇n son dönemde bozulmaya çalışılan demografı̇k yapısının, tarı̇hi derinliğine uygun şekilde tesisini de sağlamayı amaçlaması hususundaki hassasiyetimiz ve beklentimiz özellikle belirtilmiştir.

OHAL UZALTILSIN TAVSİYE KARARI

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş; demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024