Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2222 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 12:09

Mezuniyette kep giymek yasaklandı

Büyüt
Küçült
Mezuniyette kep giymek

Kep ve cüppenin yasaklanmasına ilişkin gerekçe ise Öğrencilerin değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat vermemek. Söz konusu yasak yazısı, ilçede bulunan bütün özel ve resmi okullara gönderildi.

TÜM OKULLARA GÖNDERİLDİ

BirGün Gazetesinden Çisil Hazal Tenimin haberine göre, 2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminin sona ermesine az bir süre kala, Pendikte öğrencilerin dört gözle bekledikleri mezuniyet törenlerinde kep ve cüppeye yasak getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Otluoğlu tarafından 16 Martta tüm özel ve devlet okullarına gönderilen resmi yazıyla yasak duyurulurken, yasağın gereğinin ivedilikle yapılması istendi.

İLGİNÇ GEREKÇE

Müdür Otluoğlu imzasıyla okullara gönderilen yazıda kep ve cüppe giyilmesinin yasaklanması şu ifadelerle açıklanıyor:
Okullarımız, çocukların ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat sağlayan, zihinsel gelişmelerinin yanında yüksek ahlak ve karakter sahibi, milli ve insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirilmesi gereken meknlar olmak durumundadır. Bu sebeple, öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı sosyal ve kültürel faaliyetlerinin, eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun gerçekleştirilmesi, öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerde yapılan uygulamalarla değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat verilmemesi gerekmektedir.

Yazıda yapılacak mezuniyet törenlerinin okul idarelerinin alacağı tedbir çerçevesinde yapılması istendi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi: Bu nedenle okullarımız tarafından yapılacak olan yıl sonu gösterisi veya mezuniyet törenigecesi faaliyetlerin okul idaresi ve aile birliklerinin işbirliği ile okul idarelerince gerekli tedbirleri alması suretiyle yapılması, programın hazırlanmasında gerek kıyafet gerekse diğer harcamalar bakımından velileri ekonomik yönden sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılması, kep ve cüppe giyilmemesi gerekmektedir.

AYDOĞAN: LAİK EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIRMA HAMLESİ

Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Mehmet  Aydoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 4+4+4 eğitim sisteminin Batı karşıtlığını teşvik ettiğini belirtti. Aydoğan, bu yasakların eğitimi ve öğretimi, çağdaş ve laik eğitimin sembolik değerlerinden uzaklaştırmak amacıyla getirildiğine vurgu yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu yorum : 9 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : mevlüt gül
 
Kep ve cübbe giyinme azınlık okullarından yayılan bir özenti. Bize ait değil .Ama bu zorlama ile ortadan kaldırılamaz. Yerine daha cazip bir şey getir ki, ondan vazgeçsinler. İlçe M.Eğ. MD. de kim ki öyle bir karar alıyor ? Bu ancak gözü dönmüş bir provakatörün işi olmalı.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024