Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1746 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2017 - 21:10

Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli muhaliflerle görüştü

Büyüt
Küçült
Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli muhaliflerle
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi in Başkanı Nasır Hariri ile Suriyede krize siyasi çözüm bulmak için Türkiye in attığı adımları görüştüklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi in (MYK) Başkanı Nasır Hariri ile Suriyede krize siyasi çözüm bulmak için Türkiye in attığı adımları görüştüklerini duyurdu.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, MYK Başkanı Hariri ve beraberindeki heyeti kabul ettiklerini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, mesajında Cenevre süreci ile Rusya ın arasında sinerji oluşturarak siyasi süreçte ilerleme sağlanması konusunda Türkiye in attığı adımları ve yaptığımız çalışmaları paylaştık. ifadesine yer verdi.

Cenevre 8 görüşmeleri, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 28 Kasım-15 Aralık tarihlerinde düzenlenmişti ancak sonuç alınamamıştı.

30-31 Ekimde yapılan son Astana toplantısında, Rusya, Soçide Suriyeli tarafları, Ulusal Diyalog Kongresi adı altında bir araya getirme teklifi sunmuştu.

Soçide 22 Kasımda Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Diyalog Kongresi ile Cenevre sürecine katkı sağlanması gerektiği mesajını vermişti.

Ulusal Diyalog Kongresi in düzenlenmesi için hazırlık çalışmaları sürüyor. Türkiye ve Rusya ın uzlaşısı sonucu katılımcılar ortak rıza ile belirlenecek.

Suriye konulu 8. Astana toplantısının 21-22 Aralık a yapılması planlanıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024