Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3331 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Aralık 2018 - 14:16

Kritik Fetö Ziyareti

Büyüt
Küçült
Kritik Fetö
ABD’li yetkililerden oluşan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ilgili Türkiyenin ABDye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri ele almak üzere 3-4 Ocakta Ankarada görüşmeler yapacak.

örüşmeler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve yakın çevresinin darbe girişimindeki rollerinin ortaya konulması ve ABD tarafının harekete geçmesini sağlamak açısından önem arz ediyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz 2016 darbe girişimin sözde sivil imamları Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruçun aynı yıl ocak, mart ve haziran ayları içerisinde ABDde bulunduğunu tespit etmişti. 

Söz konusu isimlerin Fetullah Gülenle darbenin ön toplantılarını yaptığı biliniyor.

Darbe girişiminin ardından Akıncı Üssünden kaçarken yakalanan isimlerden Hakan Çiçekin telefonu arazi aramalarında bulunmuştu. 

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında incelenen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 12 kişilik özel ekip tarafından değerlendirilen telefondan çıkan dijital izlerde, cihazın nerelerde kullanıldığı anlaşılmıştı.

Çiçeke ait ABD numaralı GSM hattının ilk kez 7 Mart 2016da FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin kaldığı Pensilvayadaki çiftlik evinde aktive edildiği tespit edilmişti. 

Telefonun aktive olduğu andan itibaren kaydettiği lokasyon verilerinden koordinatlar çıkarılmıştı. 

Türk yetkililer, tüm bu dijital izleri 13 Temmuz 2018de Amerikalı meslektaşlarıyla yaptıkları toplantıda masaya koyarak FETÖnün darbe girişimindeki rolünü kanıtladı. 

ABD tarafı da verileri alarak üzerinde kendi değerlendirmesini yapmaya başladı.

ABDnin yeni durum değerlendirmesi bekleniyor 

Ankarada 3-4 Ocakta Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerin katılımıyla gerçekleşecek toplantıda, ABDnin yeni delillere ilişkin değerlendirmesi öğrenilecek. 

ABD tarafı, 18 eyalette FETÖ bağlantılı kuruluş ve isimlerin vize usulsüzlüğü ile kara para aklama gibi organize suç işlerine ilişkin daha önce başlattığı ön incelemelerdeki son durumu aktaracak. 

ABDde, 2013te Kongre üyelerinin Azerbaycana yaptığı gezinin finansmanıyla ilgili yasaların ihlal edilmesinden sorumlu tutulan ve ağustosta Ermenistanda tutuklanan Kemal (Kevin) Öksüzün, ABDye iade edilmesi son dönemde dikkat çekici gelişmeler arasında yer almıştı.

Türk yetkililer, Öksüz meselesinin, FETÖnün ABDde okul ve dernek gibi çeşitli kuruluşlar üzerinden yaptığı yasa dışı işlerin açığa çıkmasında ve ABD kamuoyunun ilgisini toplama noktasında dönüm noktası olabileceğini belirtiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI tarafından örgüt hakkında yürütülen soruşturmayı ciddiye aldığını vurgulayarak, şüpheci yaklaştıklarını ancak bazı neticeleri görmeye başladıklarını söylemişti. 

Çiçekin telefonundan çıkan kanıt

15 Temmuz darbesinin sivil imamlarından Hakan Çiçekin cihazı aktive ettikten sonra, kullanıcı adını ve şifresini unutmamak için LivePhoto tekniğiyle bunları yazdığı bir kağıdın fotoğrafını çektiği ortaya çıktı. 

Çektiği fotoğrafı telefonunda saklayan Çicekin kaydettiği görsele AA ulaştı. 

Görselde, sanığın kendi el yazısıyla telefon numarasını, suneyes34@gmail.com mail adresiyle kullandığı icloud hesabını ve şifresini not ettiği görülüyor. 

Bu görsel, Akıncı Üssüündeki arazi aramasında bulunan cihazın Çiçeke ait olduğunun kanıtlarından birini oluşturuyor. 

AA koordinatların izini sürdü

ABDdeki AA ekibi, Hakan Çiçekin telefonunda kayıtlı koordinatları New York kent merkezinde navigasyon uygulamasına girdi.

New Yorktan yola çıkan AA ekibini, 40.870487,-75.32150 ile 40.870500,-75.321300 koordinatları doğrudan Fetullah Gülenin Pensilvanyada kaldığı çiftliğe götürdü. 

O anları görüntüleyen AA ekibi, 25 Haziran 2016da telefona kaydedilen 40.583818,-73.948949 koordinatı da navigasyona girdi. 

Bu koordinat da AA ekibini, ABDde örgüt mensuplarının buluşma yerlerinden biri olan New Yorkun Brooklyn semtindeki Masal Cafe Loungea götürdü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024