Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2547 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mart 2015 - 14:09

KPSSden sonra SBS soruşturması: 7 ilde 11 gözaltı

Büyüt
Küçült
KPSSden sonra SBS soruşturması: 7 ilde 11

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 500 öğrencinin Seviye Belirleme Sınavına (SBS) hazırlanması amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bir dershaneye verilen ihalenin Kamu İhale Kanununa (KİK) aykırı yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 7 ilde 11 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 14 Eylül 2014te bir gazetenin internet sitesinde yer alan Casus denilen polislerin eğitim seferberliği haberinin içeriğinde casusluk iddiasıyla tutuklanan polislerin 2010 yılında Diyarbakırda 500 çocuğun her türlü eğitim masraflarını karşılayarak dershaneye kaydettirdiğinin ileri sürüldüğü anımsatıldı. Açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan incelemede haberde geçen hususların gerçeği yansıtmadığının belirlendiği kaydedildi.

Dershane ihale için kuruldu

Projenin haberde belirtildiği gibi personelin bütçeleri ile karşılanmadığı, 2009 yılında SODES kapsamında 500 bin lira bütçeyle ve 500 öğrencinin kişisel katkılarıyla SBSye hazırlanması amacıyla bir dershaneye ihale yapılarak verildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: Yapılan ihalenin KİKe aykırı olarak yapıldığı, belirtilen şartların yerine getirilmediği, SBS eğitimi vermesi için anlaşılan dershanenin ihale tarihinden önce faaliyet göstermediği ve söz konusu dershane ihaleyi alıp SODES projeleri uygulandıktan sonra 2012 yılında kapandığı tespit edilmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek soruşturma başlatılmıştır. 

11 şüpheli gözaltına alındı

Açıklamada, soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Osmaniye ve Niğdede eş zamanlı operasyonda, İhaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarını işledikleri gerekçesiyle 11 kişinin yakalandığı, firari bir şahsın yakalanmasına da çalışıldığı belirtildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024