Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2357 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mart 2015 - 06:43

KPSS hırsızlığı devlete 9 milyon TLye maloldu

Büyüt
Küçült
KPSS hırsızlığı devlete  9 milyon TLye
Güncel Haberleri › KPSS hırsızlığı devlete 9 milyon TLye maloldu haberi Soru hırsızlığının ortaya çıkmasıyla iptal edilen 2010 KPSS-Eğitim Bilimleri sınavının yeniden yapılmasının devlete maliyeti yaklaşık 9 milyon 111 bin 138 TL oldu.
Tuğba Ceyhan

Sorularla birlikte, milyonlarca kişinin kariyerini ve geleceğini çalan hırsızlar, sadece adayların psikolojisine değil, devletin bütçesine de zarar verdi. 2010 KPSS soruşturması kapsamında yapılan operasyonda şüphelilere isnat edilen suçlardan birisi de  “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçu olmuştu. Bu kapsamda suçların kesinleşmesi halinde devletin uğradığı zararın zanlılardan rücu edilmesi bekleniyor.

Milyonların hakkı yendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma ile ilgili yaptığı açıklamada  şüphelilerin “Sınavdan önce hile ile haksız bir şekilde elde ettikleri soruları kullandıkları, atamalarda öncelik elde ettikleri ve aileleri göz önüne alındığında milyonlarca kişinin hakkının yendiği yönünde delillere ulaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024