Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1681 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2018 - 11:41

Kalından İİT toplantısına ilişkin açıklama

Büyüt
Küçült
Kalından İİT toplantısına ilişkin
İslam İşbirliği Teşkilatı ın (İİT) yarın İstanbuldan Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapacağı toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, İslam zirvesinde dünya kamuoyunun harekete geçirilmesi yönünde atılacak adımlar da ele alınacak dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yarın İstanbulda düzenlenecek olağanüstü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında, Filistinde yaşanan zulmün sona erdirilmesi için dünya kamuoyunun harekete geçirilmesi yönünde atılacak adımlar da ele alınacağını bildirdi. 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İİT zirvesine ilişkin yaptığı açıklamada, “ABD Yönetimi in uluslararası hukuku ihlal ederek Büyükelçiliğini Kudüse taşıma kararını uygulaması ve bu bağlamda Gazzede barışçıl gösteri yapan masum Filistinlilerin katledilmesiyle ortaya çıkan vahim gelişmelerin ele alınması amacıyla, İİT Zirve Dönem Başkanı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın ev sahipliğinde, 18 Mayıs 2018 tarihinde İstanbulda İİT üyesi ülke Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımıyla Olağanüstü İslam Zirvesi düzenlenecektir” dedi.

Zirvede İslam ülkelerinin Filistin ve Kudüs davasını savunmak amacıyla Filistin devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izleyecekleri tutum ve atacakları adımlar üzerinde durulacağını vurgulayan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsrailin işgali ve Filistin meselesi sadece Müslüman ülkelerin değil, hukuk ve adalete inanan herkesin ortak meselesidir. Zirvede Filistinde yaşanan zulmün sona erdirilmesi için dünya kamuoyunun harekete geçirilmesi yönünde atılacak adımlar da ele alınacaktır.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024