Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2141 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2018 - 13:31

Kalın: Rusya ile gizli bir pazarlık yok

Büyüt
Küçült
Kalın: Rusya ile gizli bir pazarlık
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Zeytin Dalı Harekatı öncesinde Rusya ile gizli bir pazarlık yapılmadığını belirterek, Yani Afrini alın İdlibi verin. Bu tür şeylerin konuşulduğunu da duyuyorum. Bir kere böyle bir şey söz konusu değil dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ne Oluyor? programında Türkiye in Afrine düzenlediği Zetin Dalı Harekatı ı, Rusya ile ilerleyen süreci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trumpın görüşmesi ve gündeme dair konuları değerlendirdi. Sözcü Kalın, Türkiye in Afrine düzenlediği Zeytin Dalı operasyonundan önce Rusya ile pazarlık yapıp yapılmadığına ilişkin Rusya ile gizli bir pazarlık yok. Yani Afrini alın İdlibi verin. Bu tür şeylerin konuşulduğunu da duyuyorum. Bir kere böyle bir şey söz konusu değil diye konuştu.

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleştirilecek görüşmeye ilişkin Görüşme talebi Trump an geldi ifadesini kullanarak Genelkurmay başkanları görüşür. Son kararı başkanlar verir şeklinde konuştu.

Amerikan yönetiminin YPGye desteğini tamamen sonlandırması gerektiğinin altını çizen Kalın, NATO müttefiki olarak Türkiye in ulusal güvenliği için gereklidir. Suriye in toprak bütünlüğü açısından kaçınılmaz bir seçenektir. Biz diyoruz ki; bütün terör örgütlerinden Suriye sahasının temizlenmesi Astana ve Cenevre sürecindeki siyasi sürece destek sağlar şeklinde konuştu. YPG-PYD Astanada olmazsa Kürleri kim temsil edecek? sorusunun akıl tutulması olduğunu kaydeden Kalın, YPG-PYD değilse Suriyedeki Kürtler Kürt değil mi? PKKlı YPGli olmayan diğer Kürlere büyük bir hakaret olan bu yaklaşım bir kenara bırakılmalıdır ifadesini kullandı.

ESAD REJİMİ İLE HERHANGİ BİR TEMAS SÖZ KONUSU DEĞİL

Esad rejimi ile herhangi bir temas söz konusu değil açıklamasını yapan Kalın, Suriye in geleceği hakkında şöyle konuştu: Şuanda Esed rejimi üzerinde etkisi olan iki ülke var. Rusya ile İran. Bu iki ülke ile biz her konuda anlaşacağımız anlamına gelmiyor, ama iş yapmayacağımız anlamına da gelmiyor. Nihai olarak bu kararı verecek Suriye halkıdır. Bizim düşüncemize göre kendi halkına göre bu kazar zulmetmiş birinin olması uygun değil. Esedin geleceği konusunda bizim tavrımız net. Bu kadar kan dökmüş birinin olmaması gerekir.

Suriyedeki sürecin kolay olmadığını ifade eden Kalın, Astana sürecinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile aralarında geçen bir diyalogu anlatarak Putin Biz Esede nikahlı değiliz dedi. Ve Oradaki devlet yapısının çökmemesi için bir anda sonlandırılmaması gerekir dedi. Biz bir yere kadar bunu kabul edilebilir, olarak gördük. Süreç çok kolay olacak değil. Rusya ile Avrupa ve ABD ile konuşarak süreci sonlandırmak istiyoruz. Suriye halkı çok uzun süredir bu acıyı yaşıyor değerlendirmesini yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024