Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2432 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ağustos 2018 - 19:55

İşte Türkiyein yaptırım uygulayacağı 2 bakan.

Büyüt
Küçült
İşte Türkiyein yaptırım uygulayacağı  2
ABD in rahip Brunson tehdidi sonrası yaptırım kararı almasına Türkiye tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABDin yaptırımına mütekabiliyet esasına dayanarak aynıyla karşılık verilmesi talimatını vermişti. Peki, Türkiyein mal varlıklarına el koyacağı ABDli bu iki bakan kimdir?

ABD, rahip Brunson üzerinden yaptırım tehdidini geçtiğimiz günlerde uygulamaya koymuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Güle yaptırım kararı alması Ankarada sert tepkiyle karşılanmıştı. Washington ile artan tansiyonun ardından, Ankara Spor Salonu da AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi de bugün konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABDye aynıyla karşılık verileceğini açıkladı.

 

Erdoğan, ABD in Adalet Bakanı Jeff Sessions ve İçişleri Bakanı Ryan Zinke hakkında eğer varsa Türkiyedeki mal varlıklarını dondurma kararı alındığını duyurdu.

 

 

Bu iki ABDli bakan arasında ön plana çıkan isim ise, ABD siyasetinde söz sahibi olan, tecrübeli ve bir zamanlar ABD Başkanı Donald Trumpın kankası olarak tanınan, son zamanlarda Trumpın görevden alacağı konuşulan Adalet Bakanı Sessions...

JEFF SESSİONS KİMDİR?

24 Aralık 1946da Alabamada dünyaya gelen cumhuriyetçi Sessions, kariyeri boyunca Ronald Reagan, George H.W. Bush ve Bill Clinton gibi başkanlarla çalıştı.

2017 yılından beri Adalet Bakanlığı görevini yürüten 71 yaşındaki isim, ABDde oldukça tanınan birisi... Ülkesindeki en popüler bakanlardan olan Sessions, son zamanlarda ABD Başkanı Trump ile ters düşmüş durumda.

ABD Başkanının göreve geldiğinden beri ülkesinde başını ağrıtan en önemli problem, seçimlere Rusya ın müdahale ettiği iddaları. Bu iddiaların ortasındaki en önemli isim ise Türkiye in varsa mal varlığını doldurma kararı aldığı Adalet Bakanı Jeff Sessions...

Sessions, Trumpın seçim kampanyası sırasında, Rusyanın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile iki kere görüştüğü ortaya çıkmış ve ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisiyle birlikte özel yetkili savcı Robert Muellerin yönettiği soruşturmadan çekilmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Trump ile arası açılmış Onu, Adalet Bakanı yaptığım için pişmanım sözleriyle Trump tarafından çok sert eleştirilmişti.

RYAN ZİNKE KİMDİR?

Türkiye in yaptırım uygulama kararı aldığı İçişleri Bakanı Ryan Zinke ise, özelikle askeri kimliği ve enerji sektöründeki bağlantılarıyla ön plana çıkıyor. Zinke, 2015 yılında siyasete girmiş ve 2017 yılında da Donald Trumpın kabinesinde kendine yer bulmuştu. Zinke, ABD basınında zaman zaman gerçekleştirdiği pahalı uçuşlarıyla gündeme gelmişti. Özellikle de 2017 Haziranında Las Vegasan Montanaya özel jetle yaptığı uçuş için 12 bin dolardan fazla para harcamış ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çevre Koruma Ajansı Başkanı Scott Pruitt ile birlikte inceleme altına alınmıştı.

1 Kasım 1961 doğumlu Montanalı Zinke, ABD Donanmasına katıldı. 1985e Memur Aday Okulundan mezun olduktan sonra SEAL eğitimine başladı. İlk olarak Coronado, CAda SEAL Team ONEa atandı, daha sonra SEAL Team SIX için seçildi ve burada Ulusal Komuta Yetkilisi görevlerini desteklemek üzere Takım Lideri, Kara Kuvvetleri Komutanı, Görev Gücü Komutanı ve Mevcut Operasyon Görevlisi seçildi.

Görev için Iraka gönderilen ve burada 2 bronz yıldız kazanan Ryan, Avrupa Özel Operasyon Sorumlusu olarak da görev yapmıştır. Bosna Hersek, Hırvatistan ve Kosovadaki Özel Harekat görevlerini desteklemek üzere Ortak Görev Gücü TWO un SEAL Komutanı olarak görev yapmıştır. 23 yıl boyunca Amerikan Deniz Kuvvetleri de görev yaptıktan sonra 2008 yılında emekli oldu.

2015 yılında siyasete atılma kararı alan Ryan Zinke, ABD Kongresinin iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi de Montanayı temsil ediyor. Enerji sektöründe birçok çalışma yapan Zinke, bu sektörün bazı şirketlerinin yöneticileri tarafından destekleniyor. Fakat çevreci kuruluşlar, Zinkein İçişleri Bakanı olmasından doğal varlıkları şirketlere satacağı gerekçesiyle endişeleniyorlar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024