Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Kasım 2015 - 11:53

İşte Rus yetkililere yapılan uyarılar

Büyüt
Küçült
İşte Rus yetkililere yapılan

Türk hava sahasını daha önce üç defa ihlal eden Rus savaş uçaklarıyla ilgili her defasında Rus yetkililerle görüşülürken angajman kurallarının en sıkı şekilde uygulanacağına yönelik son ikaz, 15 Ekimde Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gelen askeri heyete yapıldı.

AA muhabirinin askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus uçaklarının Türk hava sahasına yönelik ihlalleriyle ilgili Rus yetkililer defalarca uyarıldı. Rusya Federasyonuna ait savaş uçakları Türk hava sahasını kasım ayından önce üç defa ihlal etti. 3 Ekim, 4 Ekim ve 29 Ekim tarihlerindeki ihlallerin ardından her seferinde uygun çerçevede davet edilen Rus yetkililere konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler dördüncü ihlalin ardından Rus savaş uçağına müdahalede bulundu. Müdahale sırasında uçağın milliyetinin kesinlikle bilinmediğini vurgulayan askeri yetkililer, bunun önemli değil, esas unsurun ihlalin gerçekleşmesi olduğuna dikkati çekti.

Karargahta görüşme

Türk hava sahasına yönelik ihlallerin ardından her seferinde uygun çerçevede davet edilen Rus yetkililerle hem Dışişleri Bakanlığında hem de Genelkurmay Başkanlığı Karargahında bir araya gelindi.

Rus savaş uçağının 3 Ekimdeki ihlalin ardından Rusyanın Ankara Büyükelçisi ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri bakanlıkta bir araya geldi. Bu görüşme sonrasında 4 Ekimde gerçekleşen ihlalin ardından ise Rusyanın Ankara Büyükelçiliği savunma ateşesiyle Genelkurmay Başkanlığı Karargahında 5 Ekimde görüşme gerçekleştirildi. 7 Ekimde de Genelkurmay Başkanlığı Karargahına davet edilen Rusyanın Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müsteşar Vekili Aleksandr Kantemirov ile bir araya gelindi.

Rusyadan askeri heyet

Türk ve Rus askeri yetkililer ise 15 Ekimde Genelkurmay Başkanlığı Karargahında bir araya geldi. Rusya Federasyonundan gelen 1 tümgeneral ve 8 subaydan oluşan 9 kişilik askeri heyet ile Tümgeneral Fatih Sert başkanlığındaki 12 kişilik Türk heyeti görüştü. Görüşmede diğer askeri konuların yanı sıra özellikle Rus uçaklarının Türk hava sahasına yönelik ihlalleri de gündeme geldi. Toplantıda bu konunun özellikle altı çizilerek angajman kurallarının en sıkı şekilde uygulanacağı konusunda askeri yetkililere ikazda bulunuldu.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024