Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2741 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ocak 2018 - 13:07

İsrail suikastleri kitabı çıktı

Büyüt
Küçült
İsrail suikastleri kitabı
Altı yüz sayfalık kitabın adı ise Eski Talmudda yer alan “Biri seni öldürmeye gelirse ayaklan ve ilk önce sen öldür” cümlesine atıfla oluşturulmuş:

TIMETURK ÇEVİRİ 

Altı yüz sayfalık kitabın adı ise Eski Talmudda yer alan “Biri seni öldürmeye gelirse ayaklan ve ilk önce sen öldür” cümlesine atıfla oluşturulmuş:

Rise and Kill First: The Inside Story and Secret Operations of Israels Assassination

Ayaklan ve İlk Sen Öldür: İsrail Suikastlerinin Gizli Operasyonlarının İç Yüzü”.

FİLİSTİN, MISIR, SURİYE, İRAN AĞIRLIKTA

Kitap, Mossad, Shin Bet ve askeri ajanların binlerce dökümanı ve yaklaşık bin röportajın üstüne inşa edilmiş. Ajanların bazıları kendi isimlerini kullanırken, İsrailin suikast tekniklerini aktarıyor ve 2. Dünya Savaşından sonra başta Filistinliler olmak üzere Mısırlılar, Suriyeliler, İranlılar ve diğer milletlere yaklaşık 2 bin 700 suikast yapıldığı iddia ediliyor.

YASER ARAFATI ÖLDÜRMEK İÇİN RADYASYON KULLANILDI

İranlı nükleer bilimcilerin de öldürülmesini konu edinen kitapta İsrailin Yaser Arafatı öldürmek için radyasyon kullandığını öne sürüyor. Kitabın yazarı Ronen Bergman, İsrailli araştırmacı gazeteci Tel Aviv merkezli Yedioth Ahronotha çalışıyor.

BUNLAR MEŞRU SUİKASTLER...

National Postta yer alan bir habere göre Bergman, kitapta konuştuğu kişilerin çoğunun ise suikastleri meşru gördüğünü aktarıyor.

ÖZELLİKLE OBAMA DÖNEMİNDE SUİKAST TEKNİKLERİ KOPYALANDI

Bergman, İsrailin suikastlerde kullandığı birçok tekniğin daha sonra Amerika tarafından benimsendiğini, özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra ve eski Başkan Barack Obama döneminde yüzlerce suikastin yapıldığı iddia ediliyor.

Bergman, 2010 yılında İsrail gizli servisinin kitap çalışmasını engellemeye çalıştığını, bu amaçla eski Mossad çalışanlarıyla irtibata geçerek kendisiyle konuşmamalarını söyledikleri belirtiliyor.

Ayrıca, Ehud Barak ve Ehud Olmert dönemlerinde arabaların patlatılması, e posta bombaları, hava saldırıları ile en yüksek düzeyde suikastlerin gerçekleştiği Bergman tarafından aktarılıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024