Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2798 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2018 - 11:05

İİT bugün İstanbulda toplanıyor!

Büyüt
Küçült
İİT bugün İstanbulda
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kudüs zirvesiyle olağanüstü toplanıyor. 56 İslam ülkesi Gazzedeki katliamı uluslararası platformda mahkemelere götürmek konusunda uzlaşmaya çalışacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanıyor. 56 ülkenin temsilcisi ABD in büyükelçiliğini Kudüse taşıması ve İsrailin Gazzede filistinlilere dönük katliamına karşı tek ses olmaya çalışacak.

KİMLER KATILACAK?

Zirveye katılması beklenen Filistin lideri Mahmud Abbas ise İstanbulda olamayacak. Abbas, kulak ameliyati geçirdiği ve uçağa binmesi sakıncalı olduğu için yerine Başbakan Rami Hamdallah gelecek. Ürdün Kralı 2. Abdullah, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Temim Bin Hamad es-Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmedel-Cabir zirvede ülkesini en üst düzey temsil edecek isimler. Suudi Arabistan ve Mısır ise dışişleri bakanı düzeyinde temsil edilecek.

ABDNİN YANINDA DURAN ÜLKELER HEDEF ALINACAK

Edinilen bilgilere göre toplantıda ilk hedef, ABD in yanında yer alıp Kudüs e büyükelçilik açan ya da açacak ülkelere dönük ortak yaptırım kararı almak. Guatamela, Washingtonın adımı takip ederek ABDden sonra Kudüs e büyükelçilik açan ilk ülke oldu. Romanya, Çekya, Macaristan ve Honduras bundan sonra büyükelçilik açma sinyali veren ülkeler olarak teşkilatın yakın takibinde. Ancak nihai bildiride ortak yaptırımlar sıralanabilecek mi bu henüz belirsiz. İstişareler sürüyor.

Zirvedeki bir diğer hedef, pazartesi günü İsrailin hedef gözeterek Gazzede 62 kişiyi öldürmesinin uluslararası toplumda cezalandırılması için gerekli mercilere başvurma konusunda uzlaşmak.

İSRAİLİN GAZZE KATLİAMI UCMYE GÖTÜRÜLMESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu un gündeme getirdiği, Gazze katliamının Uluslararası Ceza Mahkemesi e götürülmesi konusu da masada.

Türk yetkililer, Liderler uzlaşılırsa, konuyu mahkemeye götürecek taraf Filistindir, Türkiye mahkemeye taraf olmasa bile hukuki ve mali destekte bulunabilir diyor.

VETO EDİLSE DE BMYE GİTMESİ MÜHİM

Yetkililer, ABD tarafından veto edileceği bilinse bile Gazzedeki katliamın Güvenlik Konseyi e getirmek için çabaların sürmesinin önemine dikkat çekiyor. Eğer oradan sonuç çıkmazsa, tıpkı aralık ayında, ABD Başkanı Donald Trumpın Kudüs kararını açıkladıktan sonra yapıldığı gibi konunun BM Genel Kurulu a götürülmesi planlanıyor





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024