Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2496 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2018 - 14:11

İbrahim Kalın dan Döviz Açıklaması

Büyüt
Küçült
İbrahim Kalın dan Döviz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenlediği basın toplantısında döviz kurundaki dalgalanmalara dikkat çekerek Dalgalanmanın Türkiye ekonomisiyle bir ilgisi yok.Türkiye kimseyle ekonomik bir savaşta değil, alınan tedbirlerle iyiye gidiş başladı ve sürecek. dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Kalının konuşmasından satır başları şöyle;

Son günlerde ABD yönetiminin gayrimeşru kararları nedeniyle Türk ekonomisinde de dalgalanmalar oldu. Büyük oranda ekonomik savaş çerçevesinde Türk lirasını yıpratmaya yönelik adımları gördüm. Ama son günlerde aldığımız tedbirler çerçevesinde iyiye doğru gidişin başladığını görüyoruz. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır. Dünyada en güçlü bankacılık sistemlerine sahip olan ülkelerden biri Türkiyedir.

TÜRKİYE KİMSE İLE EKONOMİK SAVAŞTAN YANA DEĞİL

Türkiye kimseyle bir ekonomik savaştan yana değildir ama kendisine yönelik bir saldırı olduğunda da tepkisiz kalması sözkonusu değildir. Sadece Türkiyeden değil Avrupa ülkelerinden Rusyaya, İrana kadar Trumpa tepkilerin gelmeye başladığını görüyoruz. 

İYİYE GİDİŞİN DEVAMINI BEKLİYORUZ

Trump yönetiminin zaman zaman iç siyasi sıkıntılardan kaynaklanan refleksle dışarıda sorunlar yarattığını söylemek gerekir. Başka ülke ve kuruluşlarla gerilim içerisine girdiğini gördük. Bu dünyanın ekonomik dengelerine zarar verdiği açık bir şekilde ortadadır. Dün akşamdan beri döviz kurlarındaki iyi gelişmede tedbirlerin iyi alındığını göstermektedir. İşsizlik oranındaki düşüş de bunu göstermektedir. Bu iyiye gidişin devamını bekliyoruz

ABD ÜRÜNLERİNE EK VERGİ

Bazı ABD ürünlerine ek vergi getirilmesi konusunda kararlar alındı. Bu tepkileri vatandaşlarımızın da sahiplendiğini görüyoruz. Türkiye ekonomik savaştan yana değildir ancak kurumlarıyla bu saldırıları püskürtmek için gereken adımları atacaktır. Bu Türkiyeye karşı başlatılan spekülatif işlerin bir takım neticilerinin olması normal. Bu sorunların çözülmesi bizim beklentimizdir. ABD in Türkiyedeki yargı süreçlerine saygılı olmalılar. Bunlar yoluna girdiğinde ilişkiler yeniden normalleşir.

F-35 RESTİ: GEREKİRSE...

Sayın Trumpın imzaladığı madde büyük bir paketin içinde. Şu anda somut bir karşılığı yok. Pilotlarımızın eğitimi devam ediyor. Türkiye F35lerin sadece müşterisi değil, ortağıdır da... Şu ana kadar da üzerine düşen sorumlulukları da yerine getirmiştir. İş bu yöne giderse hukuk yollarına başvururuz. Umarım iş bu noktaya gelmez. Ülkemizdeki bu birlik ve dayanışma duygusunun bir mesaj olacağını düşünüyorum.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024