Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2681 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2017 - 13:10

HSK 7 Temmuz da İş Başı Yapıyor

Büyüt
Küçült
HSK 7 Temmuz da İş Başı
TBMM tarafından seçilen 7 üye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın seçtiği 4 üyenin yanı sıra Adalet Bakanının başkan, Adalet Bakanlığı Müsteşarının da doğal üye olacağı yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 7 Haziranda işbaşı yapacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 16 Nisandaki halk oylamasına ilişkin kesin sonuçları içeren kararının 28 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından anayasa değişikliğinde yer alan yüksek yargıyla ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi.

2010daki anayasa değişikliğiyle üye sayısı 7den 22ye çıkarılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), üç daireden oluşuyordu. Yeni düzenlemeyle HSYKnın adı Hakimler ve Savcılar Kurulu oldu. HSK, iki daire halinde 13 üyeyle çalışacak.

Kurulun başkanı yine Adalet Bakanı olacak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, kurulun doğal üyesi sayılacak.

TBMMNİN SEÇTİĞİ ÜYELER

Yeni düzenleme gereğince kurulun 7 üyesi TBMM tarafından seçildi. TBMMnin ilk kez seçtiği HSK üyeleri arasında Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek, Yargıtay üyeleri Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Danıştay Üyesi Cafer Ergen, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin avukatı Hamit Kocabey yer aldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Köseoğlunun hukuk alanında çok sayıda kitabı ve makalesi bulunuyor. Halen HSYK üyesi olan Yargıtay Üyesi Arslan ise ikinci kez bu göreve tekrar seçilmiş oldu. TBMMnin seçtiği tek kadın üye ise avukat Songül Yazar oldu.

ERDOĞANIN SEÇTİĞİ ÜYELER

HSKnın 4 üyesi de dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçildi. Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği sona eren Mehmet Yılmaz ve Halil Koç ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinciyi seçti. Böylece HSYK Başkan Vekilliği görevini yürüten Yılmaz ve 1. Daire Başkanı Koç da yeni HSKda yer aldı.

HSYK üyelerinin görevleri 6 Haziranda sona erecek, yeni HSK üyeleri de 7 Haziranda görevlerine başlayacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024