Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2676 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Eylül 2018 - 23:02

Helikopter kazasından acı haber!

Büyüt
Küçült
Helikopter kazasından acı
Helikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti.

 

Kazada düşen helikopter Halil İbrahim Ünvere ait Ünver Havacılık adına kayıtlıydı. Ünver de helikopterin içinde bulunuyordu.

TÜRKİYENİN LİSANSLI İLK HELİKOPTER PİLOTUYDU

Bostancı açıklarında düşen helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünverin Türkiye in lisanslı ilk helikopter pilotu olduğu öğrenildi.

BABASININ KURDUĞU OTOKAR, SAVUNMA SANAYİİ PROJELERİ SÜRDÜRÜYOR

Halil İbrahim Ünver, İsmet İnönü ün terzisi ve Türkiye in ilk şehirlerarası otobüsünü üreten Otokarın kurucusu Bodrumlu İzzet Ünverin oğlu. 1963 yılında kurulan Otokara Koç grubu ortak oldu.

Otokarın yüzde 45i Koç grubunun, yüzde 25i Ünver Holdingin yüzde 30u ise halka açık. Şirket hissedarı Ünver Holding A.Ş., Ünver Ailesi tarafından kontrol edilmektedir. 1970 yılında Koç Holding tarafından yönetilmeye başlanan Otokar, savunma sanayii projeleri ile dikkat çekiyor.

/

HAVA TAKSİCİLİĞİ DE YAPTI

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiyede kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti.

Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, havacılığın yeni gelişen bir pazar olduğunu ve helikopter taşımacılığının gelişimiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024