Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1691 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2018 - 14:57

HDP’li 8 Milletvekilli Hakkında Fezleke

Büyüt
Küçült
HDP’li 8 Milletvekilli Hakkında
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, HDP’li milletvekilleri Osman Baydemir, Alican Önlü, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Nadir Yıldırım, Dilek Öcalan, Mizgin Irgat ve Garo Paylan hakkında fezleke hazırlandı. Kaynak: HDP’li 8 Milletvekilli Hakkında Fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca HDPli 8 milletvekili hakkında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetini, devletin askerini veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “Siyasi Partiler Kanununa aykırı davranmak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından fezleke hazırlandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde Osman Baydemir, Alican Önlü, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Nadir Yıldırım, Dilek Öcalan, Mizgin Irgat ve Garo Paylannın, yaptıkları konuşmalarda PKK lideri Abdullah Öcalanı övdükleri, PKK propagandası yaptıkları ve güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen PKKlıların taziyelerine katıldıkları belirtildi.

Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkındaki fezlekede, 5 Ekim 2017de partisinin Diyarbakır İl Başkanlığındaki basın açıklaması, Tunceli Milletvekili Alican Önlünün fezlekesinde 27 Eylül 2017de yaptığı bir açıklama ve Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca hakkındaki fezlekede ise 25 Kasım 2017de verdiği bir röportaj yer aldı.

Alican Önlü hakkında hazırlanan fezlekenin bir diğer gerekçesi de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriyenin Afrin bölgesine yönelik icra edilen Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar oldu.

Sibel Yiğitalp hakkındaki fezlekede, 13 Kasım 2017de Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde gerçekleştirilen İHA destekli hava operasyonunda İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler” listesinde kırmızı kategoride bulunan “Delal Amed” kod adlı Hülya Eroğlunun taziyesine katılarak “terör örgütü propagandası yaptığı” kaydedildi.

Nadir Yıldırım hakkındaki fezlekede, Anayasa Mahkemesine yaptığı bildirimde, siyasi parti mali denetimine ilişkin yönetim giderlerinin hesaplarda görülmemesinden dolayı kayıt dışı gelir gider oluştuğu gerekçesiyle Siyasi Partiler Kanununa aykırı davranıldığı belirtildi.

Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalanın 14 Kasım 2017de Vanda yaptığı bir konuşmada, PKK lideri Öcalanı övücü beyanlarda bulunduğu ve “terör örgütü propagandası yaptığı” bildirildi.

Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat hakkında düzenlenen fezlekede ise 5 Ocak 2016da Şırnakın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 3 PKKlının “anma etkinliğine” katılarak “terör örgütü propagandası yaptığı” vurgulandı.

İstanbul Milletvekili Garo Paylan hakkında hazırlanan fezlekede, Paylanın 1 Mayıs 2017de Kanadada yaptığı bir röportajda, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve hükümetini alenen aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçları işlediği belirtildi.

Anayasanın 83. maddesine istinaden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

İki Vekil İçin Soruşturma İzin Talebi

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Osman Baydemirin Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin 29 Ocak 2018de yaptığı paylaşım ve Van Milletvekili Lezgin Botanın verdiği bir röportajdaki açıklamalarıyla “Türk milletini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçundan soruşturma yapılabilmesi için soruşturma izni talep edildi.

Talep, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderildi.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024