Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2061 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 12:57

Gürbulakta 25 kilometrelik TIR kuyruğu

Büyüt
Küçült
Gürbulakta 25 kilometrelik TIR

Doğubayazıt ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İrana ve diğer ülkelere geçmek için bekleyen TIRlar, 25 kilometre uzunluğunda çift sıra kuyruk oluşturdu. TIR kuyruğu hakkında Türk makamları İranı, İran ise Türkiyeyi suçluyor.

Kuyruk nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiklerini ve 2 günden beri kuyrukta beklediklerini söyleyen TIR şoförlerinden Hasan Sıvacı, Kuyruk, İran ile Türkiyenin mühür uygulaması ve Türkiyenin sınır kapısına yerleştirdiği bir yakıt alma pompasının yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Perişan olduk, yiyeceği bitenler var. İhtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik dedi.

Öte yandan İran, transit geçiş yaparak Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan gibi ülkelere yük taşıyan TIR ve kamyonlara akaryakıt vermeyeceğini açıklamasının ardından Gürbulak Sınır Kapısında kuyruk oluşmaya başladı. Türkiyeden İrana giriş yapan TIR ve kamyonların yakıt depoları Lutfabat Gümrüğünde akaryakıt almalarını önlemek için mühürleniyor.

Mühürleme işlemi her TIR için yarım saati buluyor. Bu uygulama nedeniyle Türk TIRları Gürbulaktan depolarına akaryakıt alıyor. Gürbulak Sınır Kapısında sadece 1 adet akaryakıt pompasının bulanması nedeniyle Gürbulakta TIRların kuyruğa hiç bitmiyor.

Sedat BUDAK / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024