Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2784 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2015 - 15:37

Göçmen kaçaklığında ciro; 40 milyar dolar

Büyüt
Küçült
Göçmen kaçaklığında ciro 40 milyar
Akdenizde her geçen artan göçmen faciasına hala bir çözüm yolu bulunamazken; sorunu rant kapısı haline getiren kaçakçıların yıllık. 40 milyar dolara hükmettikleri söyleniyor.

Avrupa göçmen dalgalarının şokunu yaşarken, son 4 ayda Akdenizde hayatını kaybedenlerin sayısı 1800ü buldu. BMye göre ise insan kaçakçılığının dünyada ulaştığı ciro 40 milyarı doları buldu. Pazar günü Libya açıklarında İtalya ın Lampedusa Adası a 210 kilometre uzaklıkta 950 kaçak göçmenle batan gemide kurtarma çalışmaları tamamlanmadan yeni bir facia meydana geldi. İtalya açıklarında kaçak göçmen taşıyan 3 tekneden birinden acil durum sinyali verildi. Uluslararası Göçmenlik Örgütü, sinyali veren kaptanın gemide 200 kişi bulunduğunu ve 20sinin hayatını kaybettiğini kendilerine bildirdiğini duyurdu. Yunanistan Sahil Güvenlik botlarıysa dün Rodos Adası da kayaya oturan iki kaçak teknesinde biri çocuk 4 kişinin öldüğünü, gemideki 148 kişinin kurtarılarak karaya çıkarıldığını açıkladı.

SKANDAL BENZETME: ÇAĞIN VEBASI  Kaçak göçmen Facialarının art arda gelmesi Avrupalı liderleri iharekete geçirdi. Liderler mevcut önlemlerle göçmen dalgasının önüne geçilemeyeceğini belirtiyor. İtalya Başbakanı Matteo Renzi skandal bir benzetmeyle insan kaçakçılığını, Çağın yeni vebası olarak nitelendirdi ve Libyadaki karışıklık nedeniyle göçmen dolu teknelerin İtalyaya doğru yola çıktığını hatırlattı. Renzi, Daha çok kurtarma teknesi sağlamak değil, teknelerin yola çıkmasını engellemek çözüm yolumuz olmalıdır dedi. Renzi daha önce, yeni göçmen akınını başlatmakla suçladığı IŞİDin Libyadaki mevzilerinin vurulması gerektiğini savunmuştu. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da özeleştiri yaparak, Ne göçmenlerin ne de ölenlerin sayısında bir azalma oluyor. Bu trajedileri önlemek için Avrupa olarak çok az şey yaptık. Avrupa sadece başsağlığı dileklerinide bulunmamalı, çünkü tradjediler yeniden yaşanıyor dedi. Schulz, Libyada IŞİDe karşı askeri operasyonlar yapılması fikrineyse karşı çıktı. 40 MİLYAR DOLARLIK SEKTÖR BM Uyuşturucu ve Suç ile Mücadele Örgütü ün 2014 e yayınladığı rapora göre, insan kaçakçılığının dünyada dulaştığı ciro 40 milyar doları buldu. Europolün yayınladığı raporda ise kaçakçılık şebekeleri, Avrupaya taşıdığı kişilerden sağladıkları sahte belgelerde ve taşıma şekline göre 5-25 bin euro para alıyor. Uluslararası Göç Görünüm Raporu a göre her yıl 1.4 milyon insan yasadışı yollardan Avrupaya giriyor. EUROSTAT verilerine göre AB ülkelerinde yaklaşık 20 milyon insan kaçak olarak yaşıyor. Raporlara göre sektörde dönen paranın durumu şöyle: Mal kaçakçılığı 170 milyar dolar. Uyuşturucu kaçakçılığı: 90 milyar dolar. İnsan kaçakçılığı: 40 milyar dolar. Silah kaçakçılığı: 32 milyor dolar.

AB LİDERLERİ TOPLANIYOR Dünya Bülteni in haberine göre AB Dışişleri Bakanları dün Brükselde acil bir toplantı yaparken, ülke liderleri de perşembe günü bir araya geliyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Akdenizde yaşananları görüşmek üzere liderleri toplantıya çağırdım dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron, Bu insanların geldiği ülkelerdeki sorunlara eğilen kapsamlı bir plana ihtiyaç duyduğumuza inanıyorum dedi. 
kaynak: http://www.on5yirmi5.com/haber/dunya/olaylar/172441/gocmen-kacakliginda-ciro-40-milyar-dolar.html





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024