Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2141 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2018 - 17:36

Gizli tanık: Rahip Brunson Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu

Büyüt
Küçült
Gizli tanık: Rahip Brunson Hristiyan bir Kürt devleti kurmak
ABDli rahip Andrew Craig Brunsonın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında ifade veren Serhat kod adlı gizli tanık, Brunsonun Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istediğini iddia etti.

Gizli tanık, Sevgi ve barışı bulmak için kiliseye gidiyorduk ancak orada silahlar vardı. Buna ilişkin verdiğim belgeler de var dedi.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istenen Brunsonın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi de görülen duruşmasını, yabancı basın mensupları ile Brunsonın eşi Norine Brunson, ABD in Ankara Büyükelçiliği in bazı yetkilileri ve kilise görevlileri de takip etti. DHA ın aktardığına göre; sol görüşlü insanların düşüncelerine saygı göstermesine rağmen bu kiliselerdeki sol görüşlü ve HDP sempatizanı kişilerin söylem ve davranışlarından rahatsız olduğunu ileri süren Serhat, bunların ABDye hayranlık duymaları, bu hayranlıklarını söyledikleri marşlarla dile getiren kişilerin Brunson tarafından kollandığını iddia etti. Gizli tanık, burada yeni bir devletin kurulacağı ve savaş hazırlığının yapıldığının İncilden ayetlerle anlatıldığını öne sürdü.

BÜYÜK BİR YAPI KURMAYI AMAÇLIYORLARDI

Brunson, Hristiyan hareketi başlatıp Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu. Kiliseden insanlar birbirleriyle evlendiriliyordu. Büyük bir yapı kurmayı amaçlıyorlardı. Şanlıurfada bir faaliyet yürütüldüğünden bahsediliyordu. Burada bir yardım seferberliği başlatılmıştı. Bunun için dua isteniyordu. Evliliklere büyük önem veriyor ve büyük para harcıyordu. Bunlardan biri Suriyeli mülteci Muhammed Ahmed i. Brunson ve eşi, Ahmedi misyoner Louis ile evlendirdi. Ahmedin kardeşi Agit de yapıya dahil edilmişti. Evlilikler sırasında farklı oluşumlar başlatılmıştı ifadelerini kullanan gizli tanık, dikkatini çeken evliliklerin Brunsonın kontrolünde gerçekleştiğini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024