Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2416 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Eylül 2015 - 17:04

Generaller Kiliste.SINIR TANKLARLA KAPATILDI

Büyüt
Küçült
Generaller Kiliste.SINIR TANKLARLA
Kilisin karşısındaki IŞİD bölgesinden açılan ateşle 1 askerin şehit olmasının ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve bölgedeki tuğ ve tümgeneraller incelemelerde bulundu.

Suriye sınırında IŞİD bölgesinden açılan ateş sonucu 1 askerin şehit, 1 askerin kaybolmasının ardından sıcak saatleryaşanıyor. Yaşanan gelişmenin ardından 2nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti,Kiliste Suriye sınırındaki birlikleri denetledi. Orgenerel Huduti, dün akşam bir askerin şehit edildiği, bir askerin de kayıp olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

KOMUTANLAR İNCELEMELERDE BULUNDU

Piyade er Yusuf Beylemin şehit edildiği çatışma bölgesinde kaybolan askerin bulunması için çalışmalar da devam ediyor. Sınır hattı güvenlik güçlerince tanklarla kapatılırken, komutanlar sınır hattında incelemelerde bulundu. 10 obüs ve askeri personel kritik noktalara konuşlandırılmak üzere Kilise geldi.

Beraberinde üst düzey komutanlarla birlikte kente gelen Orgeneral Huduti, 2nci Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlasında Piyade Yarbay Hüseyin Şengelden bilgi aldı. Orgeneral Huduti, daha sonra geniş güvenlik önlemleri arasında dün piyade er Yusuf Beylemin şehit edildiği ve 1 askerin de kayıp olduğu Yavuzlu Köyündeki 1inci Hudut Alayı 2nci Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Şehit Mehmet Hudut Karakoluna giderek, incelemelerde bulunup, bilgi aldı.

SINIR TANKLARLA KAPATILDI

Kilisin Yavuzlu Köyündeki 1inci Hudut Alayı 2nci Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Şehit Mehmet Hudut Karakolunda dün akşam saatlerinde devriye görevindeki askerlerin üzerine ateş açılan IŞİDin kontrolündeki bölgedeki sınır hattı tanklar ile kapatıldı. Sabahsaatlerinden itibaren askeri hareketliliğin sürdüğü bölgeye gelen Adanada konuşlu 6ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile Gaziantepte konuşlu 5inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ve askeri yetkililer sınır hattındaki çatışma bölgesinde incelemelerde bulundu. Sınır hattında tanklar konuşlandırılırken, namlularının ise Suriyeye çevrilmiş durumda olduğu görüldü.

KAYIP ASKER ARANIYOR

1 askerin şehit edilmesi bir askerin kaybolmasının ardından insansız hava araçları IŞİDin kontrolündeki bölgede uçuş yaptı. Askerin IŞİD tarafından kaçırılmış olabileceği iddiaları üzerine Suriyedeki yerel kaynaklarla irtibata geçtiği öğrenildi.

Habertürkün haberine göre önceki akşam tank ve obüslerle Suriyenin Azez kentine bağlı Kara Mezra köyü yakınlarındaki doğalgaz tesisleri ve idari binalar yerle bir edildi. Doğalgaz tesislerinde bulunan 10 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı üssünden havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı ile Adana İncirlikten kalkan koalisyon uçakları keşif uçuşu yaptı.

SINIRA SEVKİYAT

Kahramanmaraştaki 2nci Mekanize Piyade Taburundan 10 obüs ve askeri personel Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki karakollar ile Elbeyli İlçesi sınır hattındaki kritik noktalara konuşlandırılmak üzere Kilise geldi.

Kaynak: Milliyet





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024