Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2376 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Kasım 2015 - 17:22

Fikret Seçen Paralel Yapının yargıdaki beyin takımından

Büyüt
Küçült
Fikret Seçen Paralel Yapının yargıdaki beyin
HSYKnın geçici olarak görevden aldığı savcı Fikret Seçenin Paralel Devlet Yapılanmasının yargı içindeki beyin takımından olduğu tespit edildi.

a.aHakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesinin geçici olarak görevden aldığı eski İstanbul Başsavcıvekili, Çorum Savcısı Fikret Seçenin, kumpas soruşturmaları olarak bilinen Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturmalarda rol aldığı ve Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY) yargı içindeki beyin takımından olduğu tespit edildi. 

HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısanın hazırladığı müfettiş raporu üzerine görevden uzaklaştırılan Seçenin İstanbuldaki Askeri Casusluk Davasında, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymadığı, bir örgüt soruşturması başlatarak hakimlerin yanı sıra birçok kişiyi dinlettiği ve Dursun Çiçek ismini taşıyan farklı kişileri dinlettiği de belirlendi.

Raporu dosya yerine adli emanete bıraktı

Raporda, Seçenin İstanbuldaki Askeri Casusluk Davasının sanığı olan bir kişi hakkında mahkeme tarafından talep edilen bilirkişi raporunun görülmesini engellediği tespiti yer aldı. Seçenin normalde mahkeme dosyasına konulması ve tarafların görmesi gereken TÜBİTAK raporunu adli emanete kaydettirdiği bilgisi raporda yer aldı. 

PDYnin emniyetteki uzantıları ile dinleme kararı aldı

Geçici olarak görevden alınan Seçenin PDYnin emniyetteki uzantıları aracılığıyla usulsüz dinlemelere imza attığı da ortaya çıktı.

Aynı ismi taşıyan farklı kişilerin dinlenmesi 

HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan Seçenin bir başka davada daha usulsüz dinlemeye imza attığı tespit edildi. Seçenin, Dursun Çiçek isminden hareketle iki ayrı Dursun Çiçek hakkında usulsüz dinleme kararı aldığı da belirlendi. 

Seçen, 3 ayrı davada yaptığı usulsüzlükler nedeniyle görevinden alındı. 

HSYK 2. Daire görevden uzaklaştırdı

Seçen, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 77. maddesinde hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği hükmündeki yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmıştı.

A.A



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024