Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1925 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2018 - 12:36

FETÖ İş Yapılanmasına 2 Yakalama Kararı

Büyüt
Küçült
FETÖ İş Yapılanmasına 2 Yakalama
Fetullahçı Terör Örgütü ün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik, kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 86 sanık hakkında açılan davaya bakan mahkeme heyeti Kadir Topbaşın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü ün de aralarında bulunduğu 10 sanığın tahliye taleplerinin reddine karar verdi. İki sanık hakkında da yakalama kararı çıkaran mahkeme duruşmayı erteledi.

10 SANIÄžIN TUTUKLULUK HALÄ°NÄ°N DEVAMINA KARAR VERÄ°LDÄ°

 

Ä°stanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 86 sanıklı davada taleplere iliÅŸkin ara kararlarını açıkladı. Mahkeme heyeti,  ele geçirilen bulgular, TUSKON 5. OlaÄŸan Genel Kurul toplantısına iliÅŸkin tutanaklar, kamera kayıtları, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir deliller bulunması, hakkında soruÅŸturma yürütülen bir çok kiÅŸinin yurt dışına kaçması ve sanıkların da kaçabileceklerine kanaat getirilmesi gerekçeleriyle sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Tolga Güven, Åžafak Koca, Çetin Tekdemir, Ahmet Tuzlu, Mehmet Ali Göv, Suat Barış, Mehmet Zenginer ve Mustafa Zengirerin tutukluluk halinin ayrı ayrı devamına karar verdi. 

İKİ SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Sanıklar Mehmet Gökdeniz ve Recep Keleş hakkında savunmalarının alınması için haklarında zorla getirilme emri çıkarılmasına rağmen duruşmalarda hazır olmadıklarını kararında belirten mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Gökdeniz ve Recep Keleş hakkında savunmalarının alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

 

GÄ°ZLÄ° TANIKLARA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N KARAR

 

Mahkeme heyeti, gizli tanıkların duruÅŸmada dinlenilmeye çalışılması halinde örgütsel yapı içindeki üyelerin, dinlenilen gizli tanıkların kimler olabileceÄŸini öngörebileceklerini, gizli tanıkların iÅŸ yerleri ve konutlarını takip altında bulundurdukları ve bu yöntemle gizli tanıkların kimliÄŸinin tespiti hususunda çaba sarf ettiklerinin benzer nitelikte dosyalardan anlaşıldığını kararında belirtti. Mahkeme heyeti, gizli tanıklar Boran, Berat ve Demirin kimliklerinin açığa çıkması halinde, kendilerinin veya yakınlarının hayati, beden bütünlüğü ağır ve ciddi bir tehlikeyle karşılaÅŸabileceÄŸinin altını çizerek, yaÅŸam hakkının her durumdan daha üstün tutulması gerektiÄŸine,  bu durumun savunma hakkını ihlal etmediÄŸinin aÅŸikar olduÄŸunu ve gizli tanıklarının korunmalarının zorunlu olduÄŸunu kararında ifade etti.  Gizli tanıkların duruÅŸmada hazır bulunma hakkına sahip bulunanlar olmadan dinlenilmesini bu gerekçelerle kararlaÅŸtıran mahkeme heyeti,  sanık ve sanık avukatlarına savunma hakkını kullandırılması açısından sorulmasını istedikleri hususları yazılı olarak mahkemeye bildirmeleri için 15 günlük süre verdi. Mahkeme heyeti, gizli tanıkların bu süreden sonra mahkeme heyetince belirlenecek gün ve saatte beyanlarının alınmasına hükmetti.

TEDBÄ°RLER KALDIRILDI

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumuna göre, savunması alınan sanıklar Yusuf Yücel, Salih Bayram, Fatih Kır, Arzu Üre, Kezban Uyar, Süleyman Muzaffer Bıçak, Şahin Ergin, Ali Rıza Kızılgül, Serkan Yavaş ve Murat Atakan Kayaların, banka hesapları, taşınmazlar ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacakları üzerine soruşturma aşamasında konulan tüm tedbirlerin kaldırılmasına da kararlaştırdı.

Duruşma 25 Eylüle ertelendi.

Ä°DDÄ°ANAME

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından TUSKONa yönelik yapılan FETÖ soruÅŸturması sonucu hazırlanan iddianamede, firari şüpheliler Fetullah Gülen, TUSKON BaÅŸkanı BaÅŸkanı Rızanur Meral, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs, TBMMyi ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs, Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs, Silahlı terör örgütü yöneticiliÄŸi ve Özel belgede sahtecilik suçlarından 3er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis  25 yıl 6ÅŸer  aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Eski Ä°BB BaÅŸkanı Kadir Topbaşın damadı iÅŸadamı Ömer Faruk Kavurmacı ve iÅŸadamı Faruk Güllü ün de aralarında bulunduÄŸu 83 iÅŸadamı hakkında ise Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yıldan 15er yıla  kadar hapis cezası isteniyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024