Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1887 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2018 - 13:48

F-35 ler 21 Haziranda teslim ediliyor.

Büyüt
Küçült
F-35 ler 21 Haziranda teslim
F-35 programının üreticisi olan Lockheed Martin firmasının bir yetkilisi ABDnin Defence News sitesine yaptığı yazılı açıklamada Türkiyeye F-35lerin 21 Haziranda teslim edileceğini belirtti.

ABD hükümeti, kongreden yükselen muhalif seslere rağmen 21 Haziranda ilk F-35 savaş jetlerinin Türkiyeye teslimatını planlıyor.

Defence News haberine göre üretici firma olan Lockheed Martinden bir yetkili teslimat hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini ve Fort Worthte bulunan tesislerde gelecek haftaki tören için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan yetkili, F-35 programı, geleneksel olarak ABD ve uluslarararası müşterinin ilk uçağını tanımak için düzenlenir. Türkiyenin ilk uçağı için tören 21 Haziran tarihi için planlandı. Sonrasında uçak Türk pilotların da katılacağı F-35 eğitimi için Luke Hava Üssüne gemiyle teslim edilecek dedi.

Senato, bu hafta yıllık savunma politikası tasarısını oylayacak ve metinde ABD hükümetinin Türkiyeyi F-35 programında çıkarmasına yönelik ifadeler bulunuyor. Ancak söz konusu kanun geçse de silahlı kuvvetler yetkililerinin bunu değiştirme yetkisi bulunuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024