Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2281 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ağustos 2018 - 16:45

Eski TRT çalışanlarına FETÖden hapis

Büyüt
Küçült
Eski TRT çalışanlarına FETÖden
FETÖye üye oldukları gerekçesiyle yargılanan eski TRT çalışanlarının davasında 10 sanığa 6 yıl 3 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları gerekçesiyle görevlerinden ihraç edilen 20 eski TRT çalışanın yargılandığı davada, 10 sanığa 6 yıl 3 aydan, 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası verildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi de görülen karar duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıkları ile yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını tamamladıklarını belirterek, müzekkere arası verdi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Hasan Taşar, Hasan Hüseyin Örs ve İbrahim Halil Öztürkeriyi silahlı terör örgütüne üyelikten 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Özden Kınıka aynı suçtan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, söz konusu sanıkların hükümle birlikte tutukluluk hallerinin de devamını kararlaştırdı.

Tutuksuz sanıklardan Kemal Erdem, Hasan Basri Erden, Mehmet Ali̇ Öget, Mustafa Ünalın 7 yıl 6, İdris Selçukun ise 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmalarına hükmeden mahkeme, yargılama aşamasından etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen sanık A.Fye 1 yıl 6 ay 22 hapis cezası için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanık Hanife Sayılırın bütün suçlamalardan beraat ettiği davada, sanıklar Cavit Atasever, Cihangir Çetin, Hüsamettin Kıroğlu, Murat Kirti, Mustafa Altıntaş, Mustafa Beyhan, Mustafa Yazkan, Osman Zeybek ve Servet Dağın dosyaları ayrıldı.

Bu sanıkların yargılanmalarına devam edilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024