Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1566 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2018 - 09:54

ERDOĞAN DAN ALMANYA YA 8 Maddelik Dosya

Büyüt
Küçült
ERDOĞAN DAN ALMANYA YA 8 Maddelik
Başkan Erdoğan, Berlin ziyaretine, iki ülke arasında sorun teşkil eden konulardan oluşan 8 dosya ile gidecek. Erdoğan, hazırlığı haftalar süren FETÖ, PKK, mülteci sorunu, İslamofobi gibi kapsamlı dosyaları Almanya Başbakanı Merkel ile iki ayrı toplantıda masaya yatıracak ve adım atılmasını isteyecek.

 

Başkan Tayyip Erdoğan, son dönemde iki ülke arasında artan normalleşmeye önemli bir ivme katması beklenen 27 Eylüldeki Almanya ziyaretine hazırlığı haftalar süren kapsamlı 8 dosya ile gidiyor.

Alman Başbakanı Angela Merkel ile iki kez bir araya gelecek olan Erdoğanın çantasında başta FETÖ- PKK olmak üzere terör örgütleri, mülteci sorunu ve İdlibten olası göç dalgası, ekonomi, askeri, camilere ve STKlara yönelik saldırılar başta olmak üzere tırmanan İslamofobi, kasımda gerçekleştirilecek Alman İslamı Konferansı gibi dosyaların bulunması bekleniyor.

FİRARİ FETÖ LİSTESİ

Almanya-Türkiye ilişkilerinin her açıdan değerlendirileceği temaslarda Erdoğanın gündeme taşıyacağı ve adım atılmasını isteyeceği konu başlıklarından öne çıkanlar şöyle: Firari FETÖcülerin iadelerine ilişkin Türkiyenin başvurularının yanıtsız bırakılması, buna karşın iltica imkanı tanınmasından duyulan rahatsızlık hissettirilerek bu isimlerin iadesi istenecek. Merkele bu çerçevede 40a yakın FETÖcünün ismi verilecek. FETÖnün 17-25 Aralık savcısı Zekeriya Öz, darbe girişimini yöneten Adil Öksüz, FETÖnün dergiler sorumlusu Faruk İlk, istişare üyesi Halit Esendir, FETÖcü Fatih Üniversitesi eski Rektörü Şerif Ali Tekelan gibi örgütün üst düzey isimleri bu ülkede.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK RAPORU

Ziyarette, Almanyanın terör örgütü PKKya yönelik tavrı da gündeme getirilecek. Erdoğanın bu yönde Merkele bir rapor ileterek bölücü örgüte Almanyanın sığınak olmaktan vazgeçmesini yinelemesi bekleniyor. Almanyadaki PKK üyelerinin sayısının 14 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Almanyada terör örgütü PKKya bağlı 200den fazla dernek ve vakıf bulunuyor. Erdoğanın, Türkiye in müttefiki olan Almanyanın, Türkiye in etkin şekilde mücadele ettiği terör grubuna ev sahipliği yapmasından duyduğu tepkiyi bir kez daha dile getireceği konuşuluyor.

YASAL İŞLEM HATIRLATMASI

PKK/PYD-YPG yandaşlarının bu ülkede Türkleri ve kuruluşları hedef alan saldırıları da ele alınacak. Erdoğan, Merkelden yapılan onlarca saldırının faillerinin adalet önüne çıkarılmasını isteyecek.

* Almanyada Adil Öksüz ve Zekeriya Özün de aralarında bulunduğu 40tan fazla üst düzey FETÖcü bulunuyor. Bunları iade edin.
* PKK Almanyada elini kolunu sallayarak dolaşmasın.
* Camiler, siyasi parti büroları ve gurbetçilere ait şirketlere saldıran PKKlılar yargı önüne çıkarılsın.
* Müslümanlara yönelik artan ırkçı saldırıları durdurun.
* Türkiyenin mülteci ağırlama kapasitesi doldu. İdlibe saldırı olursa Avrupa göç dalgasına hazır olsun.
* Leopard tankları modernizasyonundaki sorunlar gündeme gelecek.
* Türkiyedeki demiryollarının modernizasyonu ele alınacak. Alman basınına göre projenin maliyeti 35 milyar Euro.
* Kasım ayında yapılacak Almanya İslam Konferansında yeni bir İslam tanımı yapılacağı iddiası da Ankarayı rahatsız ediyor.
rkçı saldırılara dikkati çekecek


Erdoğan, artan ırkçılığa da dikkati çekecek. Almanyadaki Müslümanlara yönelik artan ırkçı ve islamofobik saldırılar, iki liderin görüşmesinde yer alacak. Erdoğan, ırkçı saldırıların Almanya için bir tehdit olduğuna vurgu yapacak. Erdoğan, saldırı fotoğraflarını Merkelle paylaşacak. Erdoğan, Merkele, İdlibteki göç dalgasına dikkat çekerek, mültecilerin tüm yükünü Türkiyenin omuzladığını hatırlatarak, Avrupayı felaketten koruduğunu söyleyecek. Olası İdlib operasyonuna karşı Avrupanın büyük bir göç dalgasına hazır olması konusunda uyaracak. Erdoğan, mültecilere kapılarını kapatan Avrupa ülkelerinin üzerine düşeni yapmadığını bir kez daha söyleyecek. Erdoğan, Avrupa Birliğinin, Türkiyedeki Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği 3 milyar avronun tamamının verilmediğini hatırlatacak.

35 MİLYAR AVROLUK PROJE MASAYA GELECEK

İki ülke arasında zaman zaman Almanya kanadında soruna neden olan silah satışı, Leopard tankları modernizasyonu gibi konuların da gündeme geleceği ifade ediliyor. İki liderin masasında demiryollarının modernleştirilmesi de bulunuyor. Türkiye, demiryollarını Almanyanın mali ve teknolojik desteğiyle modernize etmeyi planlıyor. Hızlı tren ağının genişletilmesi, sinyalizasyon ve eski demiryolu ağının da modernize edilmesi planlanırken, Alman basınında projenin toplam maliyetinin 35 milyar avroyu bulacağı belirtiliyor. Yeni bir İslam tanımının yapılacağı belirtilen ve bu ülkede kasım ayında toplanacak Almanya İslam Konferansından duyulan rahatsızlık da Merkele aktarılacak konular arasında bulunuyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024