Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2481 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Şubat 2016 - 16:20

Ekrandaki PKK yazısı nedeniyle THY uçağı boşaltıldı!

Büyüt
Küçült
Ekrandaki PKK yazısı nedeniyle THY uçağı

Türk Hava Yollarının İstanbul-Cakarta seferini yapacak uçağı, saat 01.20de Atatürk Havalimanında kalkmak üzere hazırlanmaya başladı. Uçağın kokpit ekibi, uçağı teslim aldığında uçuş bilgilerinin girildiği FMS (Flight Management System) ekranında PKK yazısını fark etti.

NORMALDE BU EKRANA GÜZERGAHTAKİ LİMANLARIN KODU DÜŞMÜYOR

Normalde bu ekrana güzergahtaki havalimanlarının kodunun düşmediğini ancak bir önceki seferde o bölgeden geçerken kalmış olabileceği tahmin edilmesine rağmen, bu harflerin ekranda görülmesi üzerine pilotlar, emniyet birimlerine haber verdi.

Uçağa polis ekibi, yazıyı gördükten sonra inceleme yapmaları gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine yolcular uçaktan indirilerek terminale alındı.

İncelemenin uzun süreceğinin bildirilmesi üzerine Cakarta yolcuları başka uçağa alındı. İstanbul - Cakarta seferi böylece bir saat 30 dakika gecikmeli olarak 02.45te yapılabildi.

THY: KONU İNCELEMEDE


THY yetkilileri olayın incelendiğini FMS ekranında çıkan PKK yazısının Cakarta yolu üzerinde Myanmardaki VYPT (PKK) Pakokku Airport Putao havalimanının kodu olabileceğini belirttiler. Ancak bu tür rota üzerindeki havalimanları kodlarının FMS ekranında görünmeyeceğini, bölgeden geçerken ekrana düştüğünü belirttiler.

Ekranda görünmesini de bir önceki seferden kalmış olabileceğini ve detaylı olarak hem THY teknik ve hem de emniyetteki uzman personelin incelemesinin devam ettiğini söylediler.

Faik KAPTAN / İSTANBUL / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024