Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2571 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2015 - 15:10

Efkan Ala ve Bekir Bozdağdan Tahir Elçi açıklaması

Büyüt
Küçült
Efkan Ala ve Bekir Bozdağdan Tahir Elçi

Türkiye, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçinin öldürüldüğü olayın şokunu yaşıyor. Saldırıyla ilgili hükümetten en kapsamlı açıklamayı İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı. Bozdağın açıklamasında dikkat çeken bir nokta vardı. Bekir Bozdağ, hayatını kaybeden Tahir Elçinin otopsisine baro temsilcileri ve Tahir Elçinin ailesinden kişilerin de girdiğini söyledi.

 

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırda çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin öldürülmesi ve bir polis memurunun şehit olması hakkında açıklamada yaptı. Ala, Olay mahallinde güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışmalar sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiştir. Tarafımdan olayı bütün yönleriyle incelemek üzere 2si mülkiye başmüfettişi, 2si polis müfettişi olmak üzere toplam 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİYLE TERÖRİSTLER ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKMIŞTIR

İçişleri Bakanlığında basın toplantısı düzenleyen Efkan Ala ve Bekir Bozdağ, Diyarbakırın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin öldürüldüğü ve bir polis memurunun şehit olduğu çatışma hakkında açıklamalarda bulundu. Çatışmanın güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çıktığını belirten Ala, Saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş. Biri ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Olay mahallinde güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışmalar sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiş, bir basın mensubu da yaralanmıştır. Olayda hayatını kaybeden şehidimize Allahtan rahmet, başta ailesi olmak üzere milletimize sabır ve baş sağlığı dilerim diye konuştu.

TARAFIMDAN OLAYI BÜTÜN YÖNLERİYLE İNCELEMEK ÜZERE 4 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Olayı bütün yönleriyle incelenmesi için 4 müfettişin görevlendirildiğini açıklayan Ala, Saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçiye Allahtan rahmet, ailesine, hukuk camiasına ve Barolar Birliğine sabır ve baş sağlığı dilerim. Yaralanan polislerimize ve basın mensubumuza acil şifalar temenni ederim. Tarafımdan olayı bütün yönleriyle incelemek üzere 2si mülkiye başmüfettişi, 2si polis müfettişi olmak üzere toplam 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Olay yerinde her türlü güvenlik tedbiri şu an itibariyle alınmıştır. Tekrar milletimize baş sağlığı diliyorum ifadelerini kullandı.

OTOPSÄ° Ä°ÅžLEMLERÄ°NE AÄ°LESÄ°NDEN VE BARO TEMSÄ°LCÄ°LERÄ° DE KATILIYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Adli Tıp Kurumunda Diyarbakır Barosunun temsilcilerinin de bulunduğu ortamda otopsi işlemlerinin devam ettiğini vurgulayarak Meydana gelen terör saldırısı sonucu başlayan çatışmada hayatını kaybeden şehit polisimize Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine ve emniyet camiasına baş sağlığı diliyorum. Çatışma sırasında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı merhum Tahir Elçiye de Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine, Türkiye Barolar Birliğine ve hukuk camiamıza baş sağlığı ve sabır diliyorum. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat bütün boyutlarıyla sürdürülmektedir. Şu anda Adli Tıp Kurumu yetkilileri merhum baro başkanının ailesinin temsilcileri, Diyarbakır Barosunun temsilcilerinin bulunduğu ortamda otopsi işlemleri devam etmektedir. Olay yeri incelemesi ve diğer delillerin toplanması büyük bir titizlik içerisinde Diyarbakır Barosunun temsilcilerinin de bulunduğu bir biçimde yürütülmektedir şeklinde konuştu.

YANLIŞ BİLGİLER ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPMAK HEPİMİZİ YANLIŞA DÜŞÜRECEK

Adli ve idari soruşturma devam ederken sosyal medya veya başka alanlarda yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmanın yanlış olacağını ifade eden Bozdağ, Dileğimiz olayın bütün boyutlarıyla kısa sürede aydınlatılmasıdır. Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını beklemek, buna göre değerlendirmeleri yapmak daha sağlıklı olacaktır. Bu süreç içerisinde sosyal medyada, başka alanlarda kirli ve yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmak hepimizi yanlışa düşürecektir. Bu hadise hepimizi üzmüştür. Bu saldırı sadece polisimize, baro başkanımıza dönük bir saldırı değil; esasında Türkiyeye dönük bir saldırıdır. Aziz milletimizin birliğine, dirliğine dönük bir saldırıdır. Bu tür saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi birliğimize sahip çıkmak ve bu konuda soruşturma yapanlara güvenmeliyiz. İnşallah yakında bütün boyutlarıyla konu aydınlatılacaktır dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024