Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1678 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2018 - 14:51

Dünya Basını Zirveyi Nasıl Gördü?

Büyüt
Küçült
Dünya Basını Zirveyi Nasıl
Putinin Ankara ziyareti dünya basınının gündeminde ilk sıradaydı. İsrail önde gelen gazetelerinden Haaretz ABD Orta Doğudan atıldı diye yazdı.

 

Rusya Devlet Başkanı Putinin Türkiyede temaslarda bulunacak olması uluslararası basının dikkatini çekti.

Başta Akkuyu Santralinin açılışı olmak üzere birçok konuda temaslarda bulunacak Putinin Türkiye ziyareti ve iki ülke arasındaki yakınlaşma hakkında birçok medya kuruluşu haber yaptı.

ABD ORTADOĞUDAN ATILIYOR

İsrailin çok satan gazetelerinden Haaretz, konuyla ilgili olarak bir analiz yayınlarken, “Türkiye ve Rusyanın ilişkisi sağlamlaşırken, ABD, Orta Doğudan atılıyor” başlığını kullandı.

Haaretzin haberinde, “Rusya Devlet Başkanı, Türkiyeye gidip Rus yapımı nükleer santralin çok önemli ve sembolik açılış törenine katılıyor” ifadelerini kullandı.

Jerusalem Post da Cumhurbaşkanı Erdoğanın S400ler konusunda adım atılırken, savunma sanayine yönelik başka kalemlerde de iş birliklerimiz olabilir ifadesini ön plana çıkardı.

WASHİNGTON POST: İLİŞKİ SAĞLAMLAŞTI

ABDnin çok okunan gazetelerinden Washington Post da, Türkiye ve Rusyanın yakınlaştığını vurgularken, “Rusya ve Türkiyenin liderleri Türkiyenin ilk nükleer santralinin inşaatının başlangıcı için bir araya gelirken, iki ülke arasındaki ilişki sağlamlaştı” yorumunu yaptı. Gazete, Akkuyu Santralinin açılışı başta olmak üzere birçok konuda temaslarda bulunacak olan Putinin bu ziyaretinin, 18 Mart seçimlerinin ardından ilk resmi gezisi olmasının kritik bir detay olduğunu da aktardı.

CNN: ÇABALAR SAVAŞI SONLANDIRMAYACAK

CNN International ise Rusya, İran ve Türkiye in bu konudaki çabalarının Suriyedeki savaşı sonlandırmayacağını iddia etti.

Dünyanın en ünlü haber kanalı, ABD in bölgeden çekilmesi durumunda, Suriyedeki teröristlerin Esed rejimiyle anlaşmak zorunda kalabileceği yorumunu da yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024