Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4068 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Eylül 2015 - 14:30

Dolarda sert yükseliş

Büyüt
Küçült
Dolarda sert

Global piyasalarda Çin ekonomisinde yavaşlama kaynaklı tedirginlik ile gelişmekte olan ülke para birimlerindeki negatif performansa paralel TL, dolar karşısında değer kaybederken, Irakta 18 Türk vatandaşının kaçırılması da kurdaki yükselişte etkili oldu.

Bu sabah güne 2.93 seviyelerinden başlayan dolar/TL, küresel piyasalardaki hareketi izlerken, Irakta yaşanan gelişmelerin de etkisiyle yükselerek 2.95i aştı.

Dolar/TL 2.9525e kadar yükseldikten sonra saat 1217de 2.9487/2.9493 seviyesinde. Sepet bazında TL ise aynı saatte 3.1365/3.1375 seviyesinde.

IRAKTA YAŞANANLAR GÜVENLİK ENDİŞELERİNİ ARTIRDI

Bir bankacı, ABD piyasaları kötü, küresel olarak piyasalarda tedirginlik söz konusu. Öte yandan Irakta yaşananlar tekrar güvenlik endişelerini artırdı dedi.

Irakın başkenti Bağdatın kuzeydoğusundaki Habibiye bölgesinde bir stadyum şantiyesinde çalışan 18 Türk vatandaşı sabaha karşı üniformalı kişilerce kaçırıldı.

VIX volatilite endeksi dün yüzde 10 yükselişle kapanırken, günün başından bu yana kazanımlarını azaltan ABD endeks vadeli işlemleri saat 1217 itibariyle yüzde 0.5 artıda bulunuyor.

BÜYÜME ENDİŞELERİ DEVAM EDİYOR

Başka bir bankacı da, TL diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine kıyasla birkaç gündür daha iyi performans gösteriyordu, bugün ise arayı kapatıyor diyebiliriz. Gelişmekte olan ülke ekonomilerinde büyüme endişeleri devam ediyor, yurtiçinde ise doğudaki gelişmeler de yardımcı olmuyor. Dolar/TL 2.90-2.95 bandına sıkışmıştı, bugün ise bu bandın üzerine çıkıyor dedi.

Çin ekonomisindeki yavaşlamanın dünya genelinde bir yavaşlamaya neden olacağı endişeleri piyasalarda risk iştahında bozulmaya neden oluyor.

TL iki gündür diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha iyi bir performans göstermiş, analistler bu pozitif ayrışmaya neden olarak; Çinin büyümesinin yavaşlayacağı endişelerinin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinde sert satışlara neden olmasına karşılık Türkiyenin doğrudan ticaret ilişkisinin az olmasını ve kısa süre önce bir ihtimal olmaktan çıkan AKPnin tek başına iktidara gelme olasılığının önceki günkü Konda anketi ile birlikte yeniden gündeme gelmesini göstermişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024